Védenénk gyermekeinket a káros médiatartalmaktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A társadalom jelentős többsége egyetért a kiskorúak védelmét szolgáló médiaszabályozással – derül ki a Századvég Médiaműhely kutatásából.

Az intézet vizsgálata alapján a választásra jogosult lakosság 98 százaléka gondolta fontosnak a kiskorúak védelmét a káros médiatartalmaktól. A kérdezettek mindössze 1 százaléka volt ezzel ellentétes véleményen, 1 százalékuk pedig nem tudott vagy nem akart állást foglalni a kérdésben.

A téma vonatkozásában a férfiak és a nők között nem volt jelentős véleménykülönbség, ahogy az eredmények település és iskolázottság szerinti bontása sem jelzett markáns eltérést.

A kutatásba vont legfiatalabb korosztály ugyanakkor nem gondolta olyan mértékben lényegesnek a kiskorúak védelmét, mint a harmincas generáció képviselői. A 18-29 évesek 81 százaléka mondta rendkívül fontosnak a médiatörvény által előírt feladatot, míg a 30-39 évesek körében 91 százalékos volt ez az arány.

Előző sztori

Kosárlabda: bedeszkázták a gyűrűt Salgótarjánban

Default thumbnail
Következő sztori

Új szabályok az építési beruházások közbeszerzésében

Legutóbbi hasonló cikkek