/

Van elegendő földgáz

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van elegendő földgáz, többek között a viszonylag enyhe időjárás miatt is.

Az MMBF Földgáztároló Zrt. 1,2 milliárd köbméteres biztonsági tárlója szinte teljesen tele van, s a kereskedelmi tárolóban is több mint 500 millió köbméter földgáz található – tájékoztatta Gáti István, az MMBF Földgáztároló vezérigazgatója az MTI-t. A biztonsági tárolóból napi 20 millió köbméter földgáz tárolható ki, miközben például a decemberi átlaghoz képest enyhe, de borús keddi napon 44 millió köbméter körül várható a felhasználás.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az E.ON kereskedelmi tárolói – a piaci igényeknek megfelelően – közel 50 százalékban vannak tele. Ezekben jelenleg 2,4 milliárd köbméter földgázt tárolnak a kereskedők. A tárolóból az E.ON minden szerződött partnerének az igényét, akár szélsőséges körülmények között is, ki tudja elégíteni – hangsúlyozta a szóvivő.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szóvivője, Lakatos Edina az MTI kérdésére elmondta, hogy december 24-25-26-án naponta alig 45 millió köbméter földgázt használtak fel Magyarországon. Télen napi plusz/mínusz egy fokos hőmérsékletingadozás esetén 1,5-2,5 millió köbméterrel kevesebb, illetve több földgázra van szükség. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nincsenek szállítási problémák Ukrajna felől. Jelezte: a cég belső utasításai szabályozzák azt, hogy mi az eljárási rend szállítási problémák esetén.

Előző sztori

Lezajlott a nagy virslivizsgálat, a hatóság elégedett

Következő sztori

Vízilabda: negyedik az SZVPS a Komjádi-kupán