Közélet

Van elegendő földgáz

Van elegendő földgáz

2011. december 27., kedd
Van elegendő földgáz

Van elegendő földgáz, többek között a viszonylag enyhe időjárás miatt is.

Az MMBF Földgáztároló Zrt. 1,2 milliárd köbméteres biztonsági tárlója szinte teljesen tele van, s a kereskedelmi tárolóban is több mint 500 millió köbméter földgáz található - tájékoztatta

Gáti István

, az MMBF Földgáztároló vezérigazgatója az MTI-t. A biztonsági tárolóból napi 20 millió köbméter földgáz tárolható ki, miközben például a decemberi átlaghoz képest enyhe, de borús keddi napon 44 millió köbméter körül várható a felhasználás.

Egyházi Nikoletta

, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az E.ON kereskedelmi tárolói - a piaci igényeknek megfelelően - közel 50 százalékban vannak tele. Ezekben jelenleg 2,4 milliárd köbméter földgázt tárolnak a kereskedők. A tárolóból az E.ON minden szerződött partnerének az igényét, akár szélsőséges körülmények között is, ki tudja elégíteni - hangsúlyozta a szóvivő. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szóvivője,

Lakatos Edina

az MTI kérdésére elmondta, hogy december 24-25-26-án naponta alig 45 millió köbméter földgázt használtak fel Magyarországon. Télen napi plusz/mínusz egy fokos hőmérsékletingadozás esetén 1,5-2,5 millió köbméterrel kevesebb, illetve több földgázra van szükség. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nincsenek szállítási problémák Ukrajna felől. Jelezte: a cég belső utasításai szabályozzák azt, hogy mi az eljárási rend szállítási problémák esetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.