Ünnepeltek a kecskéstelepi nyugdíjasok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy kicsit előrehozva a szilveszteri mulatságot és a második félévre eső névnapokat ünnepelték meg közösen Kecskéstelep nyugdíjasai a művelődési házban. Kecskésen remek civil klubélet folyik, hagyományok alakultak az elmúlt években, amelyeket üdvös folytatni, továbbvinni – hangsúlyozta Nógrádi Tibor, a körzet önkormányzati képviselője, aki saját kezűleg csomagolt ajándékokkal kedveskedett a nyugdíjasoknak.

Ennél szebb dolog nem is történhet. Minden teatralitás nélkül csupán azért jöttünk össze a két ünnep között, az év végén, hogy köszöntsük és szeressük egymást – szögezte le a képviselő.

Ábrahám Mihályné, a Kecskési Nyugdíjas Egyesület elnöke elmondta, 6 éve működik a szervezetük hol több, hol kevesebb létszámmal. Jelenleg 34 tagot számlál. A művelődési házba mintegy 20-an jöttek el az ünnepségre, aki beteg vagy nem tudott itt lenni, annak elviszik az ajándékcsomagokat. A délután arról szól, hogy együtt vagyunk, eszünk, iszunk, emlékezünk, aki tud vagy bír, az táncolhat is – vázolta a programot az elnök. „Rossz képviselőt választottak, mert nem tudok táncolni” – szólt közbe viccesen Nógrádi Tibor.

Az egyesületben igyekeznek olyan műsorokat, elfoglaltságokat szervezni, összeállítani, amelyek mindenkinek tetszenek. Ebben az évben 52 rendezvényen vagy kiránduláson vettek részt az egyesület tagjai, szinte minden hétre jutott egy. Az elnök asszony reméli, hogy segítséggel ez a szám jövőre is meg fog maradni. Segítség nélkül ugyanis biztos nem működhetnének ilyen sikeresen.

Csorba Ágnes, a kecskési Cikér Egyesület elnöke kifejtette, igyekeznek jó kapcsolatot ápolni a nyugdíjas klubbal, ott próbálnak segíteni, ahol tudnak, továbbá egymás rendezvényein is rendszeresen részt vesznek. Az egyesület feladata összetett, Kecskéstelep lakosságát érintő minden üggyel foglalkoznak, de nem zárkóznak el az egyedi gondok, bajok megoldása elől sem. Igyekeznek becsatornázni a problémákat, és a megfelelő hatóságok felé közvetíteni, majd megoldást találni.

Az ajándékok átadása után jó hangulatban folytatódott a vidám délutáni nyugdíjas mulatság.

no images were found

Előző sztori

Félmillió forint az újszülöttek mentésére + FOTÓK

Következő sztori

Lecsúszott az útról és felborult egy személygépkocsi Szeged közelében