Nem lesz tömeges kilakoltatás jövőre

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kell attól tartani, hogy jövőre tömegek kerülnek az utcára – mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek.

Krejniker Miklós a lap szombati számában elmondta: az idén megközelítőleg kétszáz kilakoltatást foganatosítottak a végrehajtók, s minden jel arra mutat, hogy az eddig elfogadott adósmentő intézkedések miatt ez a szám jövőre sem változik majd. Jogszabály határozza meg, hogy a bankok mennyi hitelfedezetül felajánlott lakást verhetnek dobra, jövőre a pénzintézetek az ingatlanok három százalékának elárverezését kezdeményezhetik – emlékeztetett -, s az otthonokat a nemzeti eszközkezelő társaság is megvásárolhatja.

A végrehajtói kamara elnöke szerint a végrehajtási törvény nemrégiben elfogadott módosítása biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a végrehajtási eljárásokat. A legfontosabb újdonság, hogy a végrehajtók márciustól kizárólag az interneten értékesíthetik a meghirdetett lakásokat. Az új szabály megszünteti a visszaélés lehetőségét – mondta.

Default thumbnail
Előző sztori

Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek

Default thumbnail
Következő sztori

Sarkalatos törvény védi a nemzeti vagyont

Legutóbbi hasonló cikkek