Bulvár

Még többet interneteznek a fiatalok a karácsonykor

Még többet interneteznek a fiatalok a karácsonykor

2011. december 24., szombat
Még többet interneteznek a fiatalok a karácsonykor

Hiába van több szabad idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, miközben többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt - derül ki az MTV Hungary által végzett reprezentatív felmérésből.

A felmérés szerint a 15-24 éves korosztály életében az internet a téli vakáció idején is központi szerepet játszik, hiszen többségük ugyanolyan gyakran, 18 százalékuk pedig még gyakrabban netezik a szünetben, mint az év más időszakában. A 25 fölöttiek hozzájuk képest inkább ritkábban, vagy ugyanannyiszor ülnek a gép elé, mint az év többi részében. A világháló mellett a tévé a másik fontos kommunikációs eszköz a 15-24 év közöttiek körében, hiszen 36 százalékuk gyakrabban ül le a készülék elé a téli szünet alatt, mint máskor, míg az idősebb korosztályoknál ez csökkenő tendenciát mutat: a 36 év fölöttieknek már csak 28 százaléka választja gyakrabban a tv-t, mint a hétköznapokon. A zenehallgatás szintén olyan szabadidős tevékenység a 24 év alattiak számára, amelyre szívesen fordítanak időt, ha hosszabb szabadidő áll a rendelkezésükre: 91 százalékuk ugyanolyan gyakran, vagy még gyakrabban hallgat zenét a karácsonykor, mint az év többi részében. Különbség csak a községekben élő fiatalok körében mutatkozik, közülük minden ötödik ritkábban hallgat zenét, mint általában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.