Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: súlyos Kosársuli-vereség Törökbálinton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság idei utolsó fordulójában a nem titkoltan az NB I/A csoportba vágyó és készülő MTK Törökbálint vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli csapata. A kék-sárgák az esélytelenek nyugalmával készültek ugyan, de nagyon kellett volna számukra egy bravúr-siker. Nos a győzelemtől ezúttal nagyon messze volt a Kosársuli csapata, hiszen a hazaiak nagy fölénnyel nyerték a találkozót.

A mérkőzés előtt Elek András edző azt fejtegette, hogy bár nem a csapata az esélyes, de ahhoz, hogy messzebb kerüljenek a kiesőzónától, nagyon kellene egy újabb idegenbeli győzelem. “Mindenki felépült sérüléséből, jó dobóteljesítménnyel semmi sem lehetetlen” – fogalmazta meg reményeit a vásárhelyiek mestere. A hazaiak kerete rendkívül erős, hiszen soraikban tudhatják a pontlista harmadik helyén álló orosz Jaroszlav Gorszkit, a közelmúltban még szegedi színekben szerepelt Kovács Attilát és az U20-as magyar válogatott kerettag Hajmásyt. Bár a sokszoros magyar válogatott center, Horváth Csaba nem lépett pályára, de mindenképpen a törökbálintiak mellett szólt a hazai veretlenségük mellett az, hogy a vásárhelyieknek nem sok babér termett a Hódtói Sportcsarnoktól távol.

Az első negyedet sajnos ugyanott folytatták a vásárhelyiek, mint ahogyan azt Salgótarjánban befejezték, hiszen öt percnyi játék alatt képtelenek voltak a hazaiak kosarába találni (9-0). A negyed második részében szerencsére Babut és Utasi révén elkezdődött a Kosársulisok pontszerzése, de a Törökbálint centerei nagyon éltek a palánk alatt, így a negyed végére is megmaradt a kilenc pontos különbség. A második játékrészben Kukla is bekapcsolódott a pontgyártásba, így a 13. percben már egészen elfogadható eredmény állt az eredményjelzőn (23-19). A folytatásban azonban a vásárhelyi irányítók kapkodtak, a bedobók pedig a legtisztább helyzeteket is kihagyták, a hazaiak ezzel szemben okosan játszottak, kintről is magabiztosan dobtak. Hiába játszott ebben az időszakban is remekül és ponterősen Utasi, hiába dobott szép kosarakat Kukla, visszaállt a tíz pont körüli hazai előny (40-31).

Kiválóan kezdte a második félidőt a vendégcsapat, ekkor jól működött a védekezés, Utasi pedig foghatatlan volt és sorra dobta a szebbnél-szebb kosarakat (44-42). A negyed közepe nagy küzdelmet, de mindkét részről sok hibát hozott. Sajnos a vásárhelyi centerek elfáradtak, a Vas, Czibere páros továbbra sem tudott betalálni, egyedül Szilágyi büntetőkből dobott kosarai tartották a reményt a vendégcsapatnál (59-51). A játékrész végén azonban csak a törökbálintiak tudtak a kosárba találni és ezzel szinte el is döntötték a találkozó sorsát (67-51). A záró negyedben összeroppant a Kosársuli védekezése, sorra kapták a triplákat, valamint a ziccerekből elért kosarakat (87-57). Az utolsó percekben végre Czibere is dobott két trojkát, a száz kapott pontot is sikerült elkerülni, de ezekkel együtt is katasztrofális arányú, harminc pontos különbségű lett a végeredmény. A mérkőzés mutatói közül mind a lepattanókban (33/23), mind a gólpasszokban (16/4), mind a három pontos dobásokban (42/17 %) alaposan felülmúlták az 54 %-os dobóteljesítményt produkáló hazaiak a 43%-os dobóteljesítményig jutott vásárhelyieket.

Az utóbbi két fordulóban az egriek két rangadót is megnyertek, hiszen előbb a Törökbálintnál, majd a Salgótarjánnál is jobbnak bizonyultak, így a hevesiek várják az első helyen a januári folytatást. A bajnoki küzdelmek január 7-én egy mérkőzéssel folytatódnak. A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 14-én (szombaton) 17 órakor lép pályára, amikor a DEAC csapatát fogadja a Hódtói Sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 11. forduló:

MTK Törökbálint – EnterNet Vásárhelyi KS 96-66 (19-10, 21-21, 27-20, 29-15)
Törökbálint, 50 néző. Vezette: Józsa, Kisteleki.
Törökbálint: Szarvas G. 6, Hajmásy 22/12, Baross 5, Kovács A. 29/6, Gorski 7. Csere: Szabó B. 11, Spiriev 14/3, Nedelcu 2, Bihari, Merza, Fülöp. Vezetőedző: Molnár István.
Kosársuli: Szilágyi 5, Utasi 20/3, Mócsai 2, Vas 9, Kukla 11. Csere: Vejinovic, Bartucz 2, Babut 8, Czibere 6/6, Kis G. 2, Schéda. Vezetőedző: Elek András.

Elek András: “A támadójátékunk ismét csődöt mondott, sajnos egyikünk sem tudja, hogy miért. A most következő négy hetes meccs-szünetben meg kell találnunk tavalyi önmagunkat.”

A bajnokság állása:

1. EKF Eger 8 – 2 0,90
2. MTK Törökbálint 7 – 2 0,89
3. Sakgótarjáni KSE 7 – 2 0,89
4. Kecskeméti Főiskola 6 – 3 0,83
5. Bajai Bácska 6 – 4 0,80
6. Nagykőrösi Solymok 4 – 5 0,72
7. EnterNet Vásárhelyi KS 4 – 6 0,70
8. Tiszaújváros 4 – 6 0,70
9. DEAC 3 – 5 0,69
10. Óbudai Kaszások 2 – 7 0,61
11. Szerencsi VSE 0 – 9 0,50

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/borsandiistvan.jpg

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál