Harminc mázsa tűzifa egy rászoruló családnak + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy gyermeket nevelő dorozsmai család kapott mintegy harminc mázsa tűzifát egy vállalkozó, a körzet képviselőjének és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek az összefogása révén.

Egy keskeny dorozsmai kis utcácskában élő szociálisan rászoruló család harminc mázsa fát kapott, melynek behordásában még a család két kisebb gyermeke is segédkezett.

„Próbálunk segíteni a rászoruló embereken. Önkormányzati képviselőként kötelességemnek érzem, hogy figyeljem a választókörzetemben élők sorsát” – nyilatkozta portálunknak Mihálffy Béla. A Fidesz-KDNP-s képviselő azt tapasztalja, egyre több a rászoruló. Hozzátette, fel fognak keresni vállalkozókat is, hogy támogassák ezt az ügyet, és így még több családnak tudnának segíteni.

A város közterületein a fák nyesésekor vagy kivágásokkor összegyűjtött faanyagból kapott a rászoruló család egy teherautónyi tűzre valót – tájékoztatott Makrai László. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a fát minden esetben a cég központi lerakójába szállítják, ahol először szortírozzák. Ezt követően elsődlegesen dolgozóiknak értékesítik a faanyag javát minimális térítési díjért. Mint megtudtuk, egy vállalkozó ajánlotta fel, hogy átvállalja a kiszállítás költségeit, míg a Környezetgazdálkodási Kft. a faanyagot biztosította.

A szegény sorsúaknak korábban is próbáltak segíteni, például azzal, hogy a közterületi erdős területeken a gallyakat és kiszáradt fákat felajánlottak, ám minimális volt az érdeklődés.

„Az ATIKÖVIZIG kezelésében lévő területeken, mint például hullámterekben az uszadék- vagy éppen kiszáradt fákat is fel lehetne hasonló módon ajánlani, de jelenleg kevés kezdeményezés van ezen a téren” – számolt be tapasztalatairól Makrai. A jelen gazdasági helyzetben viszont egyre több hasonló kezdeményezésre lenne szükség a cégvezető szerint.

no images were found

Előző sztori

Három évet kapott a szegedi szurkáló

Következő sztori

Írásbeli meghatalmazáshoz kötnék az adománygyűjtést