Gazdaság

Fontos a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése

Fontos a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése

2011. december 9., péntek
Fontos a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jegybank számára is fontos a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése, az, hogy még tanulmányaik alatt tanulják meg, hogyan kell tudatosan takarékoskodni, a pénzzel minél jobban gazdálkodni.

Király Júlia

ezt a budapesti Madách Imre Gimnáziumban mondta, azon a rendhagyó tanórán, amelyen a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét, a monetáris tanács szerepét, a jegybank döntéshozatali mechanizmusát és szerkezeti felépítését ismertette a diákoknak.

Várhegyi Éva

, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke a tanórán kiemelte: az alapítvány tevékenységének egyik legfőb célja, hogy a lakosság minél szélesebb rétegeinek bővüljenek a pénzügyi ismeretei. Elmondta: az alapítvány még 2008-ban hívta életre a Pénzügyi Oktatási Programot (POP), amelynek egyik kiemelt célja a középiskolás diákok gazdasági és pénzügyi ismereteinek bővítése. A Nemzeti Alaptanterv (NAT) mostanában zajló felülvizsgálata kapcsán az alapítvány a rendelkezésre álló eszközökkel segíti a a pénzügyi ismeretterjesztés hangsúlyosabbá tételét, a középiskoláknak a POP-hoz való csatlakozásra pályázatok révén van lehetőségük - mutatott rá Várhegyi Éva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.