Közélet

Az orvosok újabb nyomásgyakorló eszközt vetnek be

Az orvosok újabb nyomásgyakorló eszközt vetnek be

2011. december 14., szerda
Az orvosok újabb nyomásgyakorló eszközt vetnek be

Újabb radikális nyomásgyakorló eszközt vetettek be az orvosokat képviselő hazai szervezetek, hogy kikényszerítsék a béremelést: olyan nyilatkozatokat gyűjtenek, amelyben az orvosok egyértelművé teszik, hogy januártól nem hajlandók önként vállalt túlmunkára - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lapnak

Bélteczki János

, a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke elmondta: nemrég 12 ezer tagjuknak küldtek ki körlevelet, amelyben arról nyilatkozhatnak, hogy nem hajlandók önként túlmunkát vállalni. Eddig már több mint ezer nyilatkozat érkezett vissza a szervezethez. Az elnök szerint így januártól szinte képtelenség lesz működtetni a jelenlegi ügyeleti rendszert. A nemrég elfogadott egészségügyi salátatörvény szerint ugyanis egyhuzamban legfeljebb 12 órás munkára oszthatók be az egészségügyi dolgozók, ennél hosszabb időre csak akkor, ha azt önként vállalják. A MOSZ elnöke a lapnak hangsúlyozta, hogy a sürgősségi ellátást akkor is biztosítják majd a betegeknek, ha nem tudnak megállapodni a kormánnyal, és megbénul az ügyeleti rendszer. Az önként vállalt túlmunka megtagadását a Magyar Rezidens Szövetség is támogatja - mondta el

Papp Magor

, a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.