Közélet

Az LMP szerint zenével kínozzák a sztrájkolókat

Az LMP szerint zenével kínozzák a sztrájkolókat

2011. december 25., vasárnap
Az LMP szerint zenével kínozzák a sztrájkolókat

A Lehet Más a Politika (LMP) a rendőrség azonnal fellépését követeli amiatt, hogy a közszolgálati csatornák budapesti, Kunigunda utcai székházának bejárata előtt folyamatosan hangos zene szól az éhségsztrájkolók zavarására.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője,

Szabó Tímea

, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ismerteti: a székházból több napja hangszórón az épület elé kihangosítva éjjel-nappal két zeneszámot játszanak, feltehetően abból a célból, hogy elzavarják

Nagy Navarro Balázst

, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) elnökét és társait, akik december 10-e óta éhségsztrájkot folytatnak. Néhány napja éjszaka még erős reflektorokkal is megvilágítják a demonstrálókat - tette hozzá. Szabó Tímea rámutat: az éhségsztrájkolók zavarására szolgáló hangos zene és az éjszakai reflektorok alkalmazása kínzásnak minősül, így európai emberi jogi egyezményekbe ütközik. Közleményében úgy fogalmaz, utoljára a guantanamói táborban alkalmaztak hasonló kínzási módszereket, amelyeket a világ számos kormánya, emberi jogi szervezete, és a Vöröskereszt is súlyosan elmarasztalt. Az alvásmegvonás és a pihenés megakadályozása kimeríti a kínzás fogalmát, így szembemegy az Emberi Jogok Európai Egyezményének 3. cikkével, a kínzás tilalmával - hívja fel a figyelmet közleményében. Az LMP meggyőződése, hogy a TFSZ tagjai jogszerűen gyakorolják gyülekezései jogukat, és fejezik ki tiltakozásukat, így a párt felszólítja a rendőrséget a televízió önkényes kínzási módszereinek azonnali megszüntetésére. Ellenkező esetben az LMP jogi lépéseket tesz az ügyben - közölte az országgyűlési képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.