Közélet

Az Alkotmánybíróság az idén még több ülést tart

Az Alkotmánybíróság az idén még több ülést tart

2011. december 15., csütörtök
Az Alkotmánybíróság az idén még több ülést tart

Az Alkotmánybíróság (Ab) az idén még többször ülésezik, és ezeknek az üléseknek nincs elfogadott napirendjük - közölte Sereg András sajtófőnök csütörtökön.

A sajtófőnök azt követően nyilatkozott, hogy az MTI azzal kereste meg, az idén foglalkozik-e még a testület a magánnyugdíjpénztárak ügyével. A szóvivő azt közölte, nem jelenthető ki, hogy a magánnyugdíjpénztárak ügye nem kerül az Ab napirendjére. Az idei napirendre vételnek, illetve határozathozatalnak azért van jelentősége, mert a január 1-jén életbe lépő alaptörvény, illetve az Ab-ről szóló törvény értelmében a testület előtt lévő, folyamatban lévő ügyeket jövőre már nem lehet tovább vizsgálni. Az Ab július 12-én és augusztus 29-én már tárgyalt a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos határozattervezetről. A testület a társadalombiztosítási nyugellátásáról, illetve a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvények egyes rendelkezéseinek esetleges alkotmányellenességét vizsgálja. Sereg András még februárban azt közölte, hogy 190 indítvány érkezett a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályok megváltoztatása miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.