Közélet

A Jobbik megreformálná a közösségi közlekedést

A Jobbik megreformálná a közösségi közlekedést

2011. december 12., hétfő
A Jobbik megreformálná a közösségi közlekedést

A Jobbik felülvizsgálná és megreformálná a közösségi közlekedés integrációját és tarifapolitikáját szemben azzal a kedvezménycsökkentéssel, amit 2012-től tervez a kormány - jelentette ki Bödecs Barna hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a jövő évi költségvetésben foglalt megszorítások hatására a fogyatékos személyek, az állami gondozásban nevelt gyermekek és a nagycsaládosok utazási kedvezményeit is csökkentik a jelenlegi 90 százalék helyett legfeljebb 75 százalékra, ami adott esetben akár 2,5 szeres növekedést is jelenthet. Emellett az egyszeri menetjegyekhez garantált eddig 50 százalékos gyermek és diákkedvezmény is 33 százalékra csökken.

Bödecs Barna

feltette a kérdést, hogy ha ilyen drasztikus csökkentésre készül a kormány, akkor miért nem tájékoztatja erről a közvéleményt? A képviselő arra várt választ, hogy a kormány kikkel fizettetné meg a kieső forrásokat, valamint a 27 százalékosra növelt áfa pluszkiadásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.