Közélet

A Demokratikus Koalíció is bevonult a megyei közgyűlésre + FOTÓK

A Demokratikus Koalíció is bevonult a megyei közgyűlésre + FOTÓK

2011. december 29., csütörtök
A Demokratikus Koalíció is bevonult a megyei közgyűlésre + FOTÓK

A megyeházánál a Demokratikus Koalíció (DK) is megjelent a csütörtöki megyei közgyűlés kezdete előtt, kifejtve, hogy fellép a kormány gazdaságpolitikája ellen. Ezt követően közel kéttucatnyian bevonultak az ülésre, hogy feltegyék kérdéseiket a megyei önkormányzat jövőjével kapcsolatban.

A párt részéről először

Orosz Gábor

értékelte a 2011-es évet, összevetve a mostani számokat az elmúlt időszakéval. Felelőtlen gazdaságpolitikáról beszélt, az államadósság növekedéséről, valamint a kis- és középvállalkozások cserbenhagyásáról. "

Orbán Viktor

2006-os szlogenje, miszerint rosszabbul élünk, mint négy éve, most kiemelten igaz" - mondta a politikus. A párt részéről

Szabó Bálint

kifejtette, hogy

Magyar Anna

megyei elnök bukott politikus, aki jónak látta október 3-án saját döntéseként a kormányfő nyomására feladni a megye vagyonát. Szabó szerint ezért az egyik júdáspénz az Azori-szigeteki utazás volt. "Beszédes és szégyenteljes az is, hogy a megye húszmilliárdos évi főösszege jövőre 245 millió forintra csökken, és ebből is 65 milliót fordítanak megyei tisztségviselők, képviselők bérére, tiszteletdíjára. Havonta személyenként bruttó 250 ezer forintnyi közpénzt egy kiüresedett bábszínház működtetésére" - mondta el Szabó Bálint, majd leszögezte, hogy az itt megjelent, mintegy kéttucatnyi szimpatizánssal bevonulnak a közgyűlésre, ahol felteszik Magyar Annának a megye jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.