A Demokratikus Koalíció is bevonult a megyei közgyűlésre + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyeházánál a Demokratikus Koalíció (DK) is megjelent a csütörtöki megyei közgyűlés kezdete előtt, kifejtve, hogy fellép a kormány gazdaságpolitikája ellen. Ezt követően közel kéttucatnyian bevonultak az ülésre, hogy feltegyék kérdéseiket a megyei önkormányzat jövőjével kapcsolatban.

A párt részéről először Orosz Gábor értékelte a 2011-es évet, összevetve a mostani számokat az elmúlt időszakéval. Felelőtlen gazdaságpolitikáról beszélt, az államadósság növekedéséről, valamint a kis- és középvállalkozások cserbenhagyásáról. “Orbán Viktor 2006-os szlogenje, miszerint rosszabbul élünk, mint négy éve, most kiemelten igaz” – mondta a politikus. A párt részéről Szabó Bálint kifejtette, hogy Magyar Anna megyei elnök bukott politikus, aki jónak látta október 3-án saját döntéseként a kormányfő nyomására feladni a megye vagyonát. Szabó szerint ezért az egyik júdáspénz az Azori-szigeteki utazás volt.

“Beszédes és szégyenteljes az is, hogy a megye húszmilliárdos évi főösszege jövőre 245 millió forintra csökken, és ebből is 65 milliót fordítanak megyei tisztségviselők, képviselők bérére, tiszteletdíjára. Havonta személyenként bruttó 250 ezer forintnyi közpénzt egy kiüresedett bábszínház működtetésére” – mondta el Szabó Bálint, majd leszögezte, hogy az itt megjelent, mintegy kéttucatnyi szimpatizánssal bevonulnak a közgyűlésre, ahol felteszik Magyar Annának a megye jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

no images were found

Előző sztori

A Jobbik gyászlobogóra cserélte a megye zászlóját a Rákóczi téren + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

3 milliárd forinttal csökkenti hitelállományát Hódmezővásárhely (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek