Közélet

Új út vezet az új klinikához + FOTÓK

Új út vezet az új klinikához + FOTÓK

2011. november 2., szerda
Új út vezet az új klinikához + FOTÓK

A Semmelweis utca felújításának második szakaszán az utolsó simításokat végzik, november első heteiben már autóval is meg lehet közelíteni az új klinikát. A munkálatok a tervek szerint haladnak, decemberre elkészülhet a teljes szakasz az Oldal utcáig.

2011. júliusban

kezdődtek meg

a Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész rehabilitációja projekt 3. projektelemének, a Semmelweis utca és környéke közterületi rehabilitációjának munkálatai, s a

terveknek megfelelően halad a beruházás

, a kivitelezők a harmadik szakasz munkálatait kezdik meg november elején. A kivitelező konzorcium és alvállalkozói szinte napra pontosan tudták eddig tartani az ütemezést, a hosszú hétvégét követően már a harmadik szakaszon – Bánomkert sor – Liliom utca – Oldal utca – folytatják az építkezést, ahol egyébként már a földmunkák javában zajlanak. A Tisza Lajos körúttól az új klinikáig teljesen megújult az útszakasz, díszkövek, új autó- és kerékpárparkolók, fatükrök, padok övezik az utcákat. A kivételezés fennakadásmentes volt, a nagyberuházások közül ez a projekt azok közé tartozik, ahol határidőre, december 9-re befejeződhetnek a munkálatok is.

A harmadik ütem

Bánomkert sor Liliom utca – Oldal utca közötti szakasza: várhatóan 2011. december 9-re elkészül. Az utcaszakasz lezárása után, majd kismértékű közműépítést követően az út és az egyoldali járda újul meg térburkolattal. A gyalogosforgalom egy oldalon mindvégig biztosítják a kivitelezők, ahogy az előző két szakasz esetében is. A felújítását követően a Bánomkert sor az érintett szakaszon a Liliom utca – Bokor utca irányba egyirányú lesz. Az újklinika oldalán a merőleges beállású parkolók megszűnnek, helyette 9 db párhuzamos beállású parkoló kerül kialakításra ugyanezen az oldalon. A területen a parkolóhelyek száma az új klinikai szárny és a hozzá tartozó parkolók megépültével bővül majd. Az úttesten a forgalommal szemben felfestett kerékpársávot alakítanak ki. A kivitelezés összköltsége bruttó 324 millió Ft, a projekt az Európai Unió 70%-os támogatását élvezi. A kivitelező a Biopolisz Park Konzorcium, melynek tagjai: vezetőként az Alapközmű Kft. és a COLAS Út Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.