Közélet

LMP: küldjön mindenki levelet képviselőjének!

LMP: küldjön mindenki levelet képviselőjének!

2011. november 8., kedd
LMP: küldjön mindenki levelet képviselőjének!

Fenti felhívást Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője tolmácsolta a Klauzál téren pártja standja előtt, ahol a Munkát, levegőt! nevű aláírásgyűjtő kampány folyik.

„A kormány egy kulcsos adópolitikája megbukott, az adópolitika nem hozta meg a gazdasági fellendülést, ezért az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy változtasson ezen, és fogadja el javaslatunkat az igazságosabb, három kulcsos adórendszer bevezetésére” – mondta el a képviselő, pártja standja előtt, ahol aláírásgyűjtés folyik a kormány megszorításai ellen és a Zöld Fordulatért.

Vágó

arra kéri a munkavállalókat, hogy küldjön mindegyikük levelet országgyűlési képviselőjének, arra kérve, hogy ne szavazza meg a munkatörvénykönyvében tervezett változtatásokat, melyek miatt még kiszolgáltatottabbak lesznek a becsületes munkából élők.

„Hátha a nép hangja majd elgondolkoztatja a képviselőket, akik felsőbb utasításra nyomják a gombot a parlamentben. Példa volt erre az EVA megszüntetése is, amit több kormánypárti képviselő is kritizált, végül mégis elfogadták” – hangsúlyozta Vágó Gábor, aki mindezek mellett arra szólítja fel a kormányt, hogy ne az atomenergiába fektessen, hanem megújuló energiákat támogassa, és ne az oktatáson spóroljon, hiszen aki „az oktatást rövidíti meg az jövőjét éli fel”. Vágó szerint a devizahitelesek közül sem csak azon a szűk rétegen kell segíteni, akik élni tudnak a végtörlesztéssel. „Örülök, hogy a Fidesz most elfogadta a kamatplafon bevezetését, amit az LMP már tavasszal javasolt, de szeretnénk, ha a védett számla intézményét is alkalmaznák. Ez azt jelentené, hogy meghatároznának egy szociális minimumot, azt az összeget, amit a bank nem emelhet le a számláról hiteltörlesztés címén” – ismertette a politikus a Zöld Fordulat legfontosabb elemeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.