LMP: küldjön mindenki levelet képviselőjének!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fenti felhívást Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője tolmácsolta a Klauzál téren pártja standja előtt, ahol a Munkát, levegőt! nevű aláírásgyűjtő kampány folyik.


„A kormány egy kulcsos adópolitikája megbukott, az adópolitika nem hozta meg a gazdasági fellendülést, ezért az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy változtasson ezen, és fogadja el javaslatunkat az igazságosabb, három kulcsos adórendszer bevezetésére” – mondta el a képviselő, pártja standja előtt, ahol aláírásgyűjtés folyik a kormány megszorításai ellen és a Zöld Fordulatért. Vágó arra kéri a munkavállalókat, hogy küldjön mindegyikük levelet országgyűlési képviselőjének, arra kérve, hogy ne szavazza meg a munkatörvénykönyvében tervezett változtatásokat, melyek miatt még kiszolgáltatottabbak lesznek a becsületes munkából élők.

„Hátha a nép hangja majd elgondolkoztatja a képviselőket, akik felsőbb utasításra nyomják a gombot a parlamentben. Példa volt erre az EVA megszüntetése is, amit több kormánypárti képviselő is kritizált, végül mégis elfogadták” – hangsúlyozta Vágó Gábor, aki mindezek mellett arra szólítja fel a kormányt, hogy ne az atomenergiába fektessen, hanem megújuló energiákat támogassa, és ne az oktatáson spóroljon, hiszen aki „az oktatást rövidíti meg az jövőjét éli fel”.

Vágó szerint a devizahitelesek közül sem csak azon a szűk rétegen kell segíteni, akik élni tudnak a végtörlesztéssel. „Örülök, hogy a Fidesz most elfogadta a kamatplafon bevezetését, amit az LMP már tavasszal javasolt, de szeretnénk, ha a védett számla intézményét is alkalmaznák. Ez azt jelentené, hogy meghatároznának egy szociális minimumot, azt az összeget, amit a bank nem emelhet le a számláról hiteltörlesztés címén” – ismertette a politikus a Zöld Fordulat legfontosabb elemeit.

Default thumbnail
Előző sztori

Végtörlesztés: Aggályokat fogalmazott meg az EKB

Default thumbnail
Következő sztori

Fidelitas: öt pont a fiatalokért

Legutóbbi hasonló cikkek