Közélet

Lázár: A szabad forrásokkal a gazdaság fejlődését kell segíteni

Lázár: A szabad forrásokkal a gazdaság fejlődését kell segíteni

2011. november 17., csütörtök
Lázár: A szabad forrásokkal a gazdaság fejlődését kell segíteni

Minden szabad forrást, beleértve az uniós támogatásokat is úgy kell felhasználni, hogy az a gazdaság fejlődését szolgálja – jelentette ki Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A gazdaságfejlesztés elsődleges és legfontosabb eszköze a kis- és közepes vállalkozások valós, tényleges támogatása – mondta az alföldi város polgármesteri posztját is betöltő politikus a Széchenyi Programiroda hálózat helyi egységének átadásakor. A frakcióvezető rámutatott, Magyarország akkor tudja sikeresen elkerülni az Európai Uniót fojtogató válságot, ha képes a gazdaság növekedését fenntartani. A Széchenyi programiroda közvetlen kapcsolatot teremt a kormány vállalkozásokat támogató gazdaságpolitikája és a cégek között – tudatta a képviselő.

Molnár Ágnes

fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár közölte, a legfrissebb adatok szerint az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében megújított pályázati struktúra eredményeként az idén javulni tudott a hazai kis- és középvállalkozások pályázati hajlandósága. A vállalkozásfejlesztést célzó pályázatok töretlen sikernek örvendenek, és kiemelkedő érdeklődésre tartanak számot: több, mint 7 ezer pályázatot nyújtottak be, amelyből közel 4 ezer esetében már megszületett a támogatói döntés. E projektek 200 milliárd forintot meghaladó fejlesztést és beruházást jelentenek az országban – mondta az államtitkár. Hódmezővásárhelyen az országban negyedikként nyílt Széchenyi Programiroda, ahol a vállalkozók közvetlenül informálódhatnak az ÚSZT pályázatairól és ingyenes, személyre szabott tanácsokat kaphatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.