Sport

Labdarúgás: balszerencsés HFC-vereség Tápiószecsőn és a Csongrád ellen

Labdarúgás: balszerencsés HFC-vereség Tápiószecsőn és a Csongrád ellen

2011. november 22., kedd
Labdarúgás: balszerencsés HFC-vereség Tápiószecsőn és a Csongrád ellen
Pont nélkül maradtak a HFC felnőtt csapatai a hétvégén. Az NB III-asoknál 80 percig élt a remény a pontszerzésre, sőt egy esetleges bravúrgyőzelemre Tápiószecsőn, a megyei I. osztályban a gól ellen beoltott vásárhelyi fiatalok még büntetőből sem tudták bevenni a csongrádiak kapuját, míg a megyei III-asok erősen tartalékos összetételben Ambrózfalván szenvedtek egygólos vereséget a Csanádpalota második csapatától. A labdarúgó NB III utolsó előtti őszi fordulójában Tápiószecsőn lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyiek sérülés, betegség és eltiltás miatt tartalékos és igen felforgatott összeállításban voltak kénytelenek pályára lépni, de a nehézségek ellenére pontot, sőt pontokat akartak szerezni a szecsői katlanban. Úgy is indult a találkozó, hogy a Szűcs-legénység gyorsan átvette a játék irányítását. Támadtak a vásárhelyiek, de vérbeli támadó hiányában Bartyik lövése és Piti fejese révén csak lehetőségekig jutottak, komoly gólhelyzetet viszont nem tudtak kialakítani. Amint az lenni szokott, a hazaiak egyik ritka kontra után a rutinos gólvágójuk, Németh Gyula révén megszerezték a vezetést (20. perc:1-0). A folytatásban is a HFC játszott fölényben, de az egyenlítés a szünetig nem sikerült. Szünet után sem változott a játék képe, a kék-sárgák próbálkoztak, míg a hazaiak foggal-körömmel őrizték minimális előnyüket. Fordulatot a 73. perc hozott, amikor Konc Adrián Domonkossal kényszerítőzött, és utóbbi remek lövéssel egyenlített (73. perc: 1-1). Nem elégedett meg a pontszerzéssel a HFC, hanem tovább támadott, és sajnos nagy gólszerszerzési lehetőségeket hagyott ki, amelyeket gólokkal büntettek a szecsőiek. A 80. percben kettő az egy ellen vezették a hazai kapura a labdát Potlokáék, de a rossz megoldást követően az előrevágott labda az első osztályú rutinnal felvértezett Balaskó Ivánhoz került, aki Kovács kapujába talált (80. perc: 2-1). A vásárhelyiek az utolsó tíz percben "minden mindegy" alapon kitámadtak, volt is egyenlítési lehetőségük, hiszen Huszár öt méterről az üres kapu mellé fejelt. Két perccel a vége előtt szöglethez jutottak a hazaiak, és Pető közelről bombázott a hálóba (88. perc: 3-1). A vásárhelyiek ezzel a tabella 13. helyére estek vissza, így a hétvégi, vasárnap 13 órakor sorra kerülő Szolnoki MÁV II. elleni hazai találkozójukon kötelezővé vált a győzelem.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 14. forduló:

Tápiószecső FC - Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-0). Tápiószecső, 100 néző. Vezette: Barta. Tápiószecső: Rácz R. - Zsolnai (Ladányi), Bátori, Pető, Majzik - Sipos B. (Almáshegyi), Nagy T., Juhász B. (Demeter), Gecse - Balaskó, Németh Gy. Játékos-edző: Rácz Róbert. HFC: Kovács K. - Huszár (Brizik-Bodrogi I.), Antal, Bárkányi, Potloka - Konc A., Kökény, Sipos, Bartyik, Domonkos - Piti (Krasznics). Edző: Szűcs Róbert Góllövők: Németh Gy., Balaskó és Pető illetve Domonkos. Szűcs Róbert: "Kiváló játékvezetés mellett tartalékos csapatom mindent megtett a pontszerzés érdekében. Az eredmény nem tükrözi a játék képét, győzhettünk volna, de mégis balszerencsés vereséget szenvedtünk. A zárófordulóban, vasárnap a Szolnok ellen megpróbálunk javítani."A megyei I. osztályban az elmúlt évek egyik sikercsapata, a Csongrád TSE látogatott Vásárhelyre (fotóink itt készültek). A találkozó első negyedórája kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a 20. percben egy kapu elé ívelt labdát - a HFC-től kölcsönben Csongrádon játszó védő - Lajos Máté juttatott a vásárhelyi kapuba (0-1). A gól talán túlzottan is megnyugtatta a vendégeket, hiszen pár perc múlva Major "ajtó-ablak" helyzetben mellé lőtt. Az egyébként kiválóan - egykor Vásárhelyen is - védő Bíró kapus dermedten nézte a labda útját. A folytatásban a rutinosabb vendégek többet próbálkoztak, de komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Már mindenki a szünetet jelző sípszót várta, amikor - az egykori fábiánsebestyéni, de Vásárhelyen is megfordult - Nagy Ádám kapott labdát a bal oldalon, négy (!) elbambult hazai védő között kilépett, és a tehetetlen Vígh kapus mellett a rövid felsőbe emelt (45. perc: 0-2). A szünet sem tett jót a kék-sárgáknak, hiszen a második játékrész kezdetét jelző sípszót követően ismét Nagy Ádám villant, és máris három gól volt a Tisza-partiak előnye (47. perc: 0-3). A vendégek megpróbáltak biztonságra törekedni, és erre majdnem ráfizettek, hiszen a hátralévő időben elsősorban Bíró Mihály bravúrjainak köszönhették, hogy nem lett szoros a találkozó. A csongrádi hálóőr a 68. percben régi barátja és egykori csapattársa, Borbás Zsolt eszén is túljárt, amikor a HFC javára megítélt büntetőt hárította. Végeredményben a gólhelyzeteit jól értékesítő csongrádiak győzelme megérdemelt. Az előmérkőzésen a vásárhelyi fiatalok rengeteg helyzetet hagytak ki és a vendégek az utolsó előtti percben talált góllal elvitték a három pontot Vásárhelyről (1-2).

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. - Csongrád TSE 0-3 (0-2). Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Orosz K. HFC II.: Vígh S. - Jesenszki, Bokor, Rácz L., Replyuk (Kiss M.) - Konc K. (Molnár M.), Soós Z., Borbás Zs. (Szabó Cs.), Bálint D. - Major, Juhász II. S. Edző: Dezső Ferenc. Csongrád: Bíró - Bodor, Lajos M., Tompa, Boldizsár - Zsigó, Deli (Szeles), Birk, Czibolya - Lekrinszki (Sándor L.), Nagy Á. Edző: Keller Mihály. Góllövők: Nagy Á. (2) és Lajos M. Jók: Jesenszki, Rácz L. és Bálint, illetve Bíró, Bodor, Birk és Nagy Á. Dezső Ferenc: "A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, de amíg mi kihagytuk a helyzeteinket, sőt még 11-esből sem tudtuk bevenni a remekül védő Bíró kapuját, addig az általunk elkövetett hibákat könyörtelenül gólokkal büntette a Csongrád." Keller Mihály: "Idegenkedtünk a műfűtől, de miután alkalmazkodtunk a talajhoz, megérdemelten nyertünk."

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 14. forduló:

Csanádpalota FC II.-Ambrózfalva - Hódmezővásárhelyi FC III. 2-1 (1-0)Csanádpalota II.: Mácsai - Bársony, Roszkos, Garán, Kéri, Stranszky, Lopuch, Sepsik (Sirovicza), Halász, Bóna (Nagy L., Czene), Bognár (Nyári). HFC III.: Fenesi - Tarnai, Mihály L., Lázár T. (Zubák), Török B., Daraki, Mészáros, Papp Cs., Habi R. (Valach), Szilágyi P., Fekete. Góllövők: Halász és Sepsik, illetve Habi R.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.