Közélet

Jótékonysági bált rendeztek a délvidéki diákokért + VIDEÓ

Jótékonysági bált rendeztek a délvidéki diákokért + VIDEÓ

2011. november 23., szerda
Jótékonysági bált rendeztek a délvidéki diákokért + VIDEÓ

Idén is megtartották a vajdasági magyarok őszi jótékonysági bálját, amelyen a tombola bevételét hagyományosan a délvidéki tanulók magyarországi taníttatására fordítják. Évente két-három diákot tudnak ezzel segíteni.

A hangulatos táncmulatságon természetesen nemcsak Vajdaságból elszármazottak vettek részt, hanem sok Szegedi és környékbeli vendég is - akadtak a bálozók között Erdélyből, Ausztráliából, Pécsről és a fővárosból érkezettek is. A talpalávalót idén a Tisza-menti Nefelejts együttes szolgáltatta. "Örömmel jöttünk a rendezvényre, hiszen magyarokat segítünk itt is: a Délvidék egy fontos magyar terület" - mondta

Zsoldos Rudolf

, a Nefelejts együttes vezetője. A zenekar Kanizsáról, illetve Zenta környékéről érkezett a bálba, és Szeged mellett másutt is felléptek az országban. "Szerencsére egyre több felkérést kapunk határon innen és túl is, mi pedig örömmel játszunk, hiszen a délvidéki muzsikát egy kicsit el tudjuk így hinteni" - tette hozzá a zenekar vezetője.

Tekintse meg a Telin TV a rendezvényről készített felvételét a Szegedi Panoráma című műsor november 18-i adásából!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.