Hátország: Tápén diadalmaskodott a SZEOL-SZVSE-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Élvezetes mérkőzésen szerezte meg a fontos bajnoki pontokat Kiss Máté legénysége, Báló Richárd kétszer mattolta Daróczi kapust.

Megyei ifjúsági bajnoki mérkőzéshez, valamint a hideg időhöz képest nagy létszámú nézősereg gyűlt össze a tápéi pályán a 16. forduló rangadóján. A sokáig első helyen álló Tápé a címvédő SZEOL-Szegedi VSE-t fogadta, a tabellán mindössze egy pont különbség volt a két csapat között a hazaiak javára, igaz a SZVSE egy meccsel kevesebbet játszott.

A vendégcsapat kezdett jobban, a szokásos meggyőző labdabirtoklási fölényük ezt a találkozót is jellemezte, a Tápé inkább kontrák révén tudott veszélyt teremteni. A félidő derekához érve egészen beszorult saját térfelére a hazai csapat, habár a SZVSE közel egy tucat szöglete ellenére sem tudott betalálni ellenfele kapujába. A “jég” a 35. percben tört meg, egy kapu elé beívelt labdát a hazai védő kézzel próbált “lehalászni” a levegőből, az egyértelmű büntetőt Szalma Gergely higgadtan értékesítette. A szünetre való levonulás előtt alig két perccel Törköly Tamás duplázta meg csapata előnyét, egy kapu előtti kavarodás közben ő eszmélt a leggyorsabban, és közelről lőtte a hálóba a játékszert.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, viszont a vendéggárda előnye tudatában mintha kicsit “ráült” volna az eredményre, ezt két veszélyes hazai kontratámadás is bizonyította. Utóbbinál Balog Imre ajtó-ablak helyzetet puskázott el, a gólerős támadó lába megremegett az óriási lehetőség láttán, Báló Martin kapusba lőtt. A mérkőzés 62. percében eldőlni látszott a rangadó sorsa. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek az oldalvonal mellől az elég sok szabálytalanságot elkövető Tápé ellen. Nagypál Patrik tekert a kapu elé, ahol Báló Richárd egészen közelről fejelte a hálóba a játékszert, 0-3. A kissé idegesnek látszó hazaiak innentől kezdve inkább a rugdosódással foglalkoztak, erre a SZVSE válasza a következő gól volt, szintén fejesből, szintén Báló Richárd révén, ezen a napon nem tudták őt megfogni védői. Ezt követően Kovács H. Csaba sokadik ütemtelen szerelési kísérlete piros lapot ért, a 73. perctől kezdve emberhátrányba kerültek a vendéglátók. A létszámelőny nem tartott sokáig a vendégeknek, ugyanis egy jó kiugratás után a büntetőterületen belülre törő Kovács H. Zsoltot szintén kiállítást érően faultolta a szegediek védője, a büntetőt maga a sértett értékesítette, ezzel beállítva az 1-4-es végeredményt.

Ezzel a győzelmével a SZEOL-Szegedi VSE két helyezést előrelépve 36 ponttal 2. a tabellán, a szintén 36 pontos Sándorfalva SK mögött. Az Algyő 3-0-s csongrádi vereségét követően nem tudott az élen maradni, 34 ponttal jelenleg a dobogó legalsó fokán tanyázik, mögötte a szintén 34 pontos Tápé. Teljesen nyitott még a küzdelem a dobogós helyeket illetően, izgalmasnak ígérkezik az utolsó forduló, ahol a SZEOL-SZVSE Mórahalomra látogat, a Sándorfalva pedig Kisteleken próbál pontot szerezni.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 16. fordulójában:

Tápé ESK – SZEOL-SZVSE 1-4 (0-2). Tápé, vezette: Bartucz Tamás, Sipos Tamás.
Tápé: Daróczi M. – Kovács H. Cs., Csobán K., Kis B. (Fodor L. 65′), Csobán R. – Bakai P. (Terhes D. 79′), Fábián S. H. (Kónya B. 77′), Szabó T., Olajos Cs. – Kovács H. Zs., Balog I. (Varga L. 55′). Edző: Fülöp László.
Szeged: Báló M. – Nagy Á. (Kozma Gy. 75′), Papes B., Méreg Z., Nagypál P. (Váczi T. 62′) – Báló R. – Törköly T. (Németh R. 68′), Szalma G., Harmat G. (Tóth M. 58′), Kiss Á. (Varga R. 50′) – Bagi T. Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Kovács H. Zsolt (79′ – 11-esből), illetve Szalma Gergely (35′ – 11-esből), Törköly Tamás (43′), Báló Richárd 2 (62′, 70′).
Kiállítva: Kovács H. Cs. (75′), illetve Tóth M. (78′)
Jók: Daróczi M., Csobán R., Kovács H. Zs., illetve Papes B., Bagi T. és a mezőny legjobbja: Báló Richárd

Kiss Máté: “Örülünk a győzelemnek, de helyén kezeljük. Büszke vagyok a SZEOL játékosaira a kulturált viselkedésük miatt. Készülünk a Mórahalom elleni rangadóra.”

Előző sztori

A Rákóczi-szabadságharcra emlékeznek Szegeden

Következő sztori

Labdarúgás: folytatta remek hazai sorozatát a Vásárhely