Sport

Hátország: Tápén diadalmaskodott a SZEOL-SZVSE-ifi

Hátország: Tápén diadalmaskodott a SZEOL-SZVSE-ifi

2011. november 29., kedd
Hátország: Tápén diadalmaskodott a SZEOL-SZVSE-ifi

Élvezetes mérkőzésen szerezte meg a fontos bajnoki pontokat Kiss Máté legénysége, Báló Richárd kétszer mattolta Daróczi kapust.

Megyei ifjúsági bajnoki mérkőzéshez, valamint a hideg időhöz képest nagy létszámú nézősereg gyűlt össze a tápéi pályán a 16. forduló rangadóján. A sokáig első helyen álló Tápé a címvédő SZEOL-Szegedi VSE-t fogadta, a tabellán mindössze egy pont különbség volt a két csapat között a hazaiak javára, igaz a SZVSE egy meccsel kevesebbet játszott. A vendégcsapat kezdett jobban, a szokásos meggyőző labdabirtoklási fölényük ezt a találkozót is jellemezte, a Tápé inkább kontrák révén tudott veszélyt teremteni. A félidő derekához érve egészen beszorult saját térfelére a hazai csapat, habár a SZVSE közel egy tucat szöglete ellenére sem tudott betalálni ellenfele kapujába. A "jég" a 35. percben tört meg, egy kapu elé beívelt labdát a hazai védő kézzel próbált "lehalászni" a levegőből, az egyértelmű büntetőt

Szalma Gergely

higgadtan értékesítette. A szünetre való levonulás előtt alig két perccel

Törköly Tamás

duplázta meg csapata előnyét, egy kapu előtti kavarodás közben ő eszmélt a leggyorsabban, és közelről lőtte a hálóba a játékszert. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, viszont a vendéggárda előnye tudatában mintha kicsit "ráült" volna az eredményre, ezt két veszélyes hazai kontratámadás is bizonyította. Utóbbinál

Balog Imre

ajtó-ablak helyzetet puskázott el, a gólerős támadó lába megremegett az óriási lehetőség láttán,

Báló Martin

kapusba lőtt. A mérkőzés 62. percében eldőlni látszott a rangadó sorsa. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek az oldalvonal mellől az elég sok szabálytalanságot elkövető Tápé ellen.

Nagypál Patrik

tekert a kapu elé, ahol

Báló Richárd

egészen közelről fejelte a hálóba a játékszert, 0-3. A kissé idegesnek látszó hazaiak innentől kezdve inkább a rugdosódással foglalkoztak, erre a SZVSE válasza a következő gól volt, szintén fejesből, szintén Báló Richárd révén, ezen a napon nem tudták őt megfogni védői. Ezt követően

Kovács H. Csaba

sokadik ütemtelen szerelési kísérlete piros lapot ért, a 73. perctől kezdve emberhátrányba kerültek a vendéglátók. A létszámelőny nem tartott sokáig a vendégeknek, ugyanis egy jó kiugratás után a büntetőterületen belülre törő Kovács H. Zsoltot szintén kiállítást érően faultolta a szegediek védője, a büntetőt maga a sértett értékesítette, ezzel beállítva az 1-4-es végeredményt. Ezzel a győzelmével a SZEOL-Szegedi VSE két helyezést előrelépve 36 ponttal 2. a tabellán, a szintén 36 pontos Sándorfalva SK mögött. Az Algyő 3-0-s csongrádi vereségét követően nem tudott az élen maradni, 34 ponttal jelenleg a dobogó legalsó fokán tanyázik, mögötte a szintén 34 pontos Tápé. Teljesen nyitott még a küzdelem a dobogós helyeket illetően, izgalmasnak ígérkezik az utolsó forduló, ahol a SZEOL-SZVSE Mórahalomra látogat, a Sándorfalva pedig Kisteleken próbál pontot szerezni.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 16. fordulójában:

Tápé ESK - SZEOL-SZVSE 1-4 (0-2).

Tápé, vezette: Bartucz Tamás, Sipos Tamás.

Tápé:

Daróczi M. - Kovács H. Cs., Csobán K., Kis B. (Fodor L. 65'), Csobán R. - Bakai P. (Terhes D. 79'), Fábián S. H. (Kónya B. 77'), Szabó T., Olajos Cs. - Kovács H. Zs., Balog I. (Varga L. 55'). Edző: Fülöp László.

Szeged:

Báló M. - Nagy Á. (Kozma Gy. 75'), Papes B., Méreg Z., Nagypál P. (Váczi T. 62') - Báló R. - Törköly T. (Németh R. 68'), Szalma G., Harmat G. (Tóth M. 58'), Kiss Á. (Varga R. 50') - Bagi T. Edző: Kiss Máté.

Gólszerzők:

Kovács H. Zsolt (79' - 11-esből), illetve Szalma Gergely (35' - 11-esből), Törköly Tamás (43'), Báló Richárd 2 (62', 70').

Kiállítva:

Kovács H. Cs. (75'), illetve Tóth M. (78')

Jók:

Daróczi M., Csobán R., Kovács H. Zs., illetve Papes B., Bagi T. és a mezőny legjobbja: Báló Richárd Kiss Máté:

"Örülünk a győzelemnek, de helyén kezeljük. Büszke vagyok a SZEOL játékosaira a kulturált viselkedésük miatt. Készülünk a Mórahalom elleni rangadóra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.