Sport

Futsal: Batik Bence újra szegedi mezben villogott

Futsal: Batik Bence újra szegedi mezben villogott

2011. november 15., kedd
Futsal: Batik Bence újra szegedi mezben villogott

A 18 esztendős tehetség az UTC-Junior Sport csapatát erősíti a futsal NB I-ben. Ami a nagypályás pályafutását illeti, azt mondja, hamarosan meglesz az új állomáshelye.

Gyötrelmekkel teli egy hónapon van túl

Batik Bence

. A fiatal futballista október közepéig a Szeged 2011 NB II-es gárdájának egyik húzóembereként szárnyalt, október 15-én a kék-feketék éppen

az ő két találatának is köszönhetően

verték 4-1-re a Ceglédet. A folytatás közismert: a közönségkedvenc ifjú később kikerült a keretből, s többet nem kapott lehetőséget, szerződését felbontották. Még ezt megelőzően két megyei I. osztályú találkozón lépett pályára a Dorozsma színeiben, s a "kényszerszünet" lehetőséget teremtett számára arra is, hogy néhány hónap "pauza" után visszatérjen a futsalhoz is. Az NB I-ben nemrég a Vasas ellen mutatkozott be az UTC-Junior Sport tagjaként, majd most hétfőn a szegedi szurkolók is ismét láthatták őt. Társaival együtt - mint arról tudósítottunk - 10-1-re verték a MAFC-ot az újszegedi sportcsarnokban. Nem állíthatjuk, hogy egy erőtől duzzadó, bombaformában játszó Batik Bencét figyelhettünk a lelátóról, ami érthető is, hiszen az utóbbi hetek eseményei nyilván nem múltak el nyomtalanul. Az viszont feltűnt: hatalmas akarással, rendkívül motiváltan vetette magát a küzdelembe a játékos. Maximálisan alárendelte magát a csapatérdekeknek, hasznos teljesítménnyel vette ki részét a nagyszerű sikerből. Játékából csak a gól hiányzott, a befejezésekkel nem volt szerencséje.

"Számomra most az a legfontosabb, hogy játszhassak, minél több mérkőzésen kapjak lehetőséget kapjak. Szeretném minél hamarabb megtalálni azt a csapatot, ahol pályafutásomat folytathatom. Ami a futsalt illeti, sajnos a szezon elején nem lehettem a többiekkel, ám könnyen illeszkedtem vissza, hiszen valóban remek a közösség az UTC-nél. A Vasas elleni találkozón még nem sok sikerélményben volt részem, annak viszont nagyon örülök, hogy a MAFC-ot ilyen könnyen fektettük két vállra" - mondta a derbit követően. Batik Bence szerint a kiütéses győzelem titka a nagyszerűen megválasztott taktika volt a hétfői napon. "Úgy érzem, bevált az az elképzelés, hogy támadjuk le az ellenfelet, mert ezzel nem tudtak mit kezdeni, hibázásra kényszerítettük, felőröltük őket. Ehhez a harcmodorhoz persze jó erőnlét szükséges, de

Brinszky Adrián

mester remekül felkészített bennünket" - fogalmazott. Az elmúlt napokban számtalan pletyka látott napvilágot a városban azzal kapcsolatban, milyen klubok érdeklődnek a tehetség iránt. A játékos nem kívánt konkrétumokkal szolgálni, csak annyit árult el: minél hamarabb szeretne pontot tenni ennek az ügynek a végére. "Nagyon szerettem volna Szegeden maradni, ám sajnos nem így alakult. Most már nem szomorkodom emiatt, hiszen sok csapat hívott, s megpróbálom a karrierem szempontjából a lehető legjobb döntést hozni. Amíg lehetőségem nyílik rá, szeretnék futsalozni is. Bízom benne, hogy minél tovább szolgálhatom az UTC-Junior Sport együttesét" - fejtette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.