Sport

Fontos meccs, de nem élet-halál harc lesz a Tápé - SZEOL-SZVSE

Fontos meccs, de nem élet-halál harc lesz a Tápé - SZEOL-SZVSE

2011. november 24., csütörtök
Fontos meccs, de nem élet-halál harc lesz a Tápé - SZEOL-SZVSE

Sahin-Tóth Dezső, a SZEOL SC Kft. szakmai ügyvezetője szerint a szombati megye I-es ifirangadónak is a szegedi labdarúgás összefogásáról kell szólnia, hiszen az ellenfelek tisztelik, segítik egymást.

Rangadóra készülnek a csapatok az U19-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, hiszen a második helyezett Tápé ESK szombaton 11 órakor a negyedik SZEOL-Szegedi VSE-t fogadja majd. A találkozó komoly téttel bír a dobogós helyekért folytatott küzdelem szempontjából, de talán még nagyobb a jelentősége abból a szempontból, hogy a Tisza-parti futballban megvalósuló együttműködést kell demonstrálnia a közös építkezés jegyében. "Köztudott, hogy a nyáron nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor soha nem látott egységesítést, összefogást indítottunk el a szegedi labdarúgás utánpótlásában. Ennek eredményeként született meg a SZEOL SC Kft. A kezdetek során a Tápétól is segítséget kaptunk, több játékos és egy edző is érkezett hozzánk. A két fél között ezzel kapcsolatban semmiféle ellentét nem alakult ki, minden zökkenőmentesen történt, kulturált körülmények között rendeztük el a dolgokat a fehér asztalnál. Ezért nagyon hálásak voltunk és vagyunk is a tápéi klubnak, hozzáállásukért maximálisan tiszteljük vezetőit" - kezdte

Sahin-Tóth Dezső

. A szakmai ügyvezető azt várja, ennek a partneri viszonynak a jegyében zajlik majd a szombati összecsapás is a két remek U19-es gárda között. "Nyilvánvalóan fontos mérkőzésről van szó, de nem élet-halál harcról, nem valamiféle presztízscsatáról. A két együttes egymásra van utalva, egymásért kell küzdenie, vállvetve harcolnia a szegedi labdarúgásért. Éppen ezért sportszerű, jó meccset várok, mely nem a széthúzásról, hanem az összetartásról fog szólni" - így a szakember, hozzátéve: elnézést kér azoktól, akiket egyik kollégájának korábbi, a közelgő derbire vonatkozó nyilatkozata esetleg sértett volna. A sportvezető végül úgy összegezte céljait: bízik benne, hogy a SZEOL SC Kft. és valamennyi együttműködő partnere, klubok, iskolák, óvodák számára mihamarabb sikerül olyan körülményeket teremteni, melyek révén a Tisza-parti futball megtarthatja reménységeit, s ahogy korábban sok-sok évtizedig tette, a továbbiakban is ellátja a megyét tehetséges játékosokkal. Egyúttal jelezte: a kft. ügyvezetése hamarosan bemutatja a nyilvánosságnak, milyen munkát végzett az utóbbi hónapok során, hol versenyeztek és milyen eredményeket értek el az új egyesület által működtetett csapatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.