Közélet

Botka az MSZP következő miniszterelnök-jelöltje? + VIDEÓ

Botka az MSZP következő miniszterelnök-jelöltje? + VIDEÓ

2011. november 22., kedd
Botka az MSZP következő miniszterelnök-jelöltje? + VIDEÓ

Bohács Zsolt szerint Szeged csak egy ugródeszka Botka számára miniszterelnök-jelöltségért folyó küzdelemben, ugyanakkor a város nincs abban a helyzetben, hogy kiszolgálja a polgármester pártpolitikai ambícióit.

Mindenképp részt akar vállalni a bizalom visszaszerzésében – mondta el a TV2 múlt péntek reggeli Mokka adásában

Botka László

, Szeged MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő. Botka kifejtette, egykori szövetségese,

Gyurcsány Ferenc

távozása után egy nyitott, alázatos és szövetséget kereső szocialista pártot képzel el a jövőben, amely képes vonzó alternatívaként szolgálni a Fidesz politikájában csalódott emberek számára. A műsorvezető kérdésére, mely szerint szívesen lenne-e az MSZP miniszterelnök-jelöltje, csupán annyit válaszolt, hogy szerepet kíván vállalni a baloldal megújításában, ám a legutóbbi kongresszuson nem esett szó pozíciókról, a következő választások pedig még messze vannak. A SZEGEDma.hu megkérdezte

Bohács Zsoltot

, a szegedi Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét, mi a véleménye Botka László miniszterelnök-jelölti ambíciójáról. „Gyógyítható... De a viccet félretéve, az MSZP-n belül nyílt titok, hogy Botka László miniszterelnök-jelölti babérokra tör. Ennek tükrében Szeged sorsát csak másodrangú kérdésnek tekinti, bár ő és propagandagépezete ennek éppen az ellenkezőjéről győzködi a városlakókat. Az MSZP-s városvezetés által megszokott félretájékoztatás helyett azonban a szegedieknek tudniuk kell, hogy Botka botránypolitizálása egyetlen célt szolgál: az általa hőn áhított MSZP-s miniszterelnök-jelöltség megszerzését. Az 'MSZP legnépszerűbb politikusa' jelzővel megbélyegzett Botka László pártpolitikai ambíciónak azonban ne Szeged városa és a benne élők lássák a kárát, többek között ezért is utasítjuk el ezt az 'utánam az özönvíz' módszert" - mondta határozottan a frakcióvezető. Bohács Zsolt szerint "Botka polgármester politikai manőverezése, állandó mellébeszélése és görcsösen erőltetett botránykeltései sajnos valóban azt a látszatot keltik, hogy számára Szeged csak egy ugródeszka az MSZP-s miniszterelnök-jelöltségért folyó küzdelemben". "Az MSZP és Botka László által az elmúlt 10 évben folytatott felelőtlen várospolitikának és gazdálkodásnak köszönhetően Szeged nincs abban a helyzetben, hogy kiszolgálja a polgármester politikai ambícióit" - tette hozzá. Ennek kapcsán utalt korábbi,

portálunknak adott nyilatkozatára

is, mely szerint a Fidesz-KDNP nem kíván asszisztálni ahhoz a szocialista politikához, mely az elmúlt évek átgondolatlan beruházásainak következtében oda vezetett, hogy a szegedi önkormányzat súlyos nehézségekkel küzd.

A TV2 Botka Lászlóval készített interjúját az alábbi videón tekinthetik meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.