/

Uzsorakamatra kölcsönzött a maroslelei férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uzsorabűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy 35 esztendős maroslelei férfit. A gyanú szerint a férfi 2005 óta összesen 7 személynek adott kölcsön különböző összegeket oly módon, hogy azokért annak dupláját követelte vissza. A férfit a rendőrség őrizetbe vette – közölte Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A sértettek – akik többnyire szintén falubeliek voltak – anyagilag szorult helyzetük miatt kényszerültek arra, hogy kölcsönt kérjenek. Ezt használta ki az uzsorás, aki nem kevesebb, mint 100%-os kamatra adott kisebb-nagyobb összegeket – néhány ezertől akár kétszáz ezerig. A kölcsönök eleve a sértettek megélhetésére kellettek, így azok magas törlesztő-részletei őket természetszerűleg súlyos nélkülözésnek tették ki.

A férfit a makói rendőrök szerdán fogták el a kommandósok közreműködésével. A lakhelyén tartott házkutatás során egy körözött motorbiciklit is találtak. A rajta lévő rendszám pedig egy másik motorkerékpárra lett kiállítva, így az uzsorabűncselekmény mellett egyedi azonosítójel meghamisításával is gyanúsítja őt a rendőrség.

A maroslelei férfi büntetett előéletű, többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.
Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.

A nyomozás eddigi adatai alapján nem kizárt, hogy a férfi még további személyeknek is hasonlóképpen adott kölcsön pénzt, így a Makói Rendőrkapitányság azok jelentkezését is várja a 62/511-260-as telefonszámon, vagy a rendőrség 107, 112-es, illetőleg a Telefontanú 06-80/555-111-es hívószámán, akiket ily módon megkárosított – áll a közleményben.

Előző sztori

Hátország: jól küzdött a favoritok ellen a Szedeák U23

Következő sztori

Magas cégarány és bedőlő vállalkozások az építőiparban