Tóth Krisztina érkezik a Somogyi-könyvtárba

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtár “Vendégeink a Magvető Kiadó írói” sorozata keretében Tóth Krisztina költő, író, műfordítóval találkozhatnak az irodalomkedvelők október 17-én, hétfőn délután 5 órakor, a könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. Beszélgetőtárs Szilasi László író, irodalomtörténész.

Az irodalmi beszélgetéssorozat apropója, hogy 2011-ben ismét a Magvető kapta meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) Az év kiadója díját.
„Prózai és lírai szövegei között szinte nincs is különbség, ami sűrű képalkotó képességének köszönhető” – méltatta Tóth Krisztina munkásságát Radnóti Zsuzsa dramaturg a debreceni Református Kollégiumban, a Szabó Magda és Szobotka Tibor Emlékéért Alapítvány 2011-es emlékdíjának átadásakor.
Legfrissebb kötete a Pixel – Fájdalmasan szomorú kapcsolatok krónikája címmel jelent meg. Könyvében az egymásra épülő fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egész, egyedi színű, izgalmas fejezetek, de ha észrevesszük közöttük a kapcsolatok összetett rendszerét, valami új és lenyűgöző, nagy történetté állnak össze. – olvasható a könyv ajánlójában.
Tóth Krisztina 1967-ben született Budapesten, az ELTE bölcsészkarán szerzett tanári diplomát. Első verseskötete Őszi kabátlobogtatás címmel jelent meg 1989-ben, ezt követte A beszélgetés fonala (1994), a Porhó (2001) és a Síró ponyva (2004). Novellás kötetei közül kiemelkedik a 2007-es Vonalkód és a 2011-ben megjelent Pixel. Tóth Krisztina munkásságát korábban mások mellett Zoltán Attila-díjjal, József Attila-díjjal, Márai-díjjal, Salvatore Quasimodo-díjjal és a Bárka-díjjal is elismerték. Ő nyitotta meg Budapesten az idei könyvhetet.
Tóth Krisztina honlapja IDE kattintva érhető el.
A rendezvényen könyvvásárlásra is lehetőség nyílik.

Előző sztori

Megdőlt az országos hidegrekord

Default thumbnail
Következő sztori

Oktatási-nevelési támogatások a határon túlra

Legutóbbi hasonló cikkek