Sport

Szeged 2011: az ultrák nyílt levele a püspöknek

Szeged 2011: az ultrák nyílt levele a püspöknek

2011. október 28., péntek
Szeged 2011: az ultrák nyílt levele a püspöknek

A Szeged 2011-nél korábban kialakult, illetve csütörtökön újabb fordulatot vett eseményekre reagálva az ultracsoportok is megszólaltak. Kiss-Rigó László megyés püspöknek címzett nyílt levelüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél Dr. Kiss-Rigó László Püspök Úrhoz

Tisztelt Püspök Úr!

Hálával és nagy örömmel vettük, hogy belépett a szegedi labdarúgásba, szerepet vállalt a KITE SZEGED majd a SZEGED2011 együttesénél. Bízunk Önben, hogy együtt fel tudjuk építeni a minőségi szegedi labdarúgást. Tudnia kell azonban azt, hogy az elmúlt 20 évben több szerencselovag (például a délszláv Djurics) jelent meg a szegedi futball környékén, erkölcsi és gazdasági válságot okozott, tönkre tette szeretett sportágunkat. Az utóbbi időszak eseményei alapján tartunk tőle, hogy ebbe a sorba illeszkedik Adem Kapics is. Adem Kapics a múlt hetekben olyan döntéshozói pozíciót foglalt el a SZEGED2011 csapatánál melyben nem élt, hanem visszaélt a bizalommal, sajnálatos és negatív folyamatokat indítva el. Meggyőződésünk, hogy Önt is félretájékoztatta. Egy hét alatt szétesett a csapat. Olyan játékosokat, edzőt küldtek el a SZEGED2011-től, akikre személyiségük és teljesítményük alapján méltán lehettünk büszkék, akiket szeretnek a szegediek, és akik bizonyítottak. Mindez különösen sajnálatos, hiszen az elmúlt hónapok során végre valami elindult a szegedi labdarúgásban, több ezren jártak a meccsekre, családok, gyerekek érezték magukénak a fejlődő szegedi csapatot. Az utóbbi egy hétben azonban minden reményünk szertefoszlott. Mi szegedi szurkolók ehhez nem adhatjuk a nevünket, támogatásunkat. Számunkra továbbra is garanciát jelent Bozóky Imre, mint első számú vezető személye. Kérjük ezért Bozóky Imrét visszahelyezni a döntéshozói pozícióba és Adem Kapicsot az eredeti felállás szerint csak szakmai tanácsadóként beengedni a szegedi labdarúgásba. Adem Kapics ugyanis bár profizmusról beszélt amatőr módon verte szét egy hét alatt, amit sok-sok ember szeretetből és munkával hosszú idő alatt felépített. Amíg ez nem teljesül addig bár továbbra is nagyon szeretjük a CSAPATOT, a klubnak nem tudunk bíztatást, és támogatást nyújtani. Bízunk Püspök Úr bölcsességében, belátásban, józanságában, helyes értékítéletében. Tisztelettel: ULTRAS SZEGED és FIDELITY GRUPPO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.