Szeged 2011: az ultrák nyílt levele a püspöknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged 2011-nél korábban kialakult, illetve csütörtökön újabb fordulatot vett eseményekre reagálva az ultracsoportok is megszólaltak. Kiss-Rigó László megyés püspöknek címzett nyílt levelüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél Dr. Kiss-Rigó László Püspök Úrhoz

Tisztelt Püspök Úr!

Hálával és nagy örömmel vettük, hogy belépett a szegedi labdarúgásba, szerepet vállalt a KITE SZEGED majd a SZEGED2011 együttesénél. Bízunk Önben, hogy együtt fel tudjuk építeni a minőségi szegedi labdarúgást.

Tudnia kell azonban azt, hogy az elmúlt 20 évben több szerencselovag (például a délszláv Djurics) jelent meg a szegedi futball környékén, erkölcsi és gazdasági válságot okozott, tönkre tette szeretett sportágunkat. Az utóbbi időszak eseményei alapján tartunk tőle, hogy ebbe a sorba illeszkedik Adem Kapics is. Adem Kapics a múlt hetekben olyan döntéshozói pozíciót foglalt el a SZEGED2011 csapatánál melyben nem élt, hanem visszaélt a bizalommal, sajnálatos és negatív folyamatokat indítva el. Meggyőződésünk, hogy Önt is félretájékoztatta. Egy hét alatt szétesett a csapat. Olyan játékosokat, edzőt küldtek el a SZEGED2011-től, akikre személyiségük és teljesítményük alapján méltán lehettünk büszkék, akiket szeretnek a szegediek, és akik bizonyítottak.

Mindez különösen sajnálatos, hiszen az elmúlt hónapok során végre valami elindult a szegedi labdarúgásban, több ezren jártak a meccsekre, családok, gyerekek érezték magukénak a fejlődő szegedi csapatot.

Az utóbbi egy hétben azonban minden reményünk szertefoszlott. Mi szegedi szurkolók ehhez nem adhatjuk a nevünket, támogatásunkat. Számunkra továbbra is garanciát jelent Bozóky Imre, mint első számú vezető személye. Kérjük ezért Bozóky Imrét visszahelyezni a döntéshozói pozícióba és Adem Kapicsot az eredeti felállás szerint csak szakmai tanácsadóként beengedni a szegedi labdarúgásba. Adem Kapics ugyanis bár profizmusról beszélt amatőr módon verte szét egy hét alatt, amit sok-sok ember szeretetből és munkával hosszú idő alatt felépített. Amíg ez nem teljesül addig bár továbbra is nagyon szeretjük a CSAPATOT, a klubnak nem tudunk bíztatást, és támogatást nyújtani.

Bízunk Püspök Úr bölcsességében, belátásban, józanságában, helyes értékítéletében.

Tisztelettel: ULTRAS SZEGED és FIDELITY GRUPPO

Előző sztori

Női futball: megnehezíteni a Viktória dolgát

Következő sztori

A pénzhiányt a vihar-előrejelzés bánja az OMSZ-nél