Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a szerencsejáték szövetség

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz), azt kérve Orbán Viktortól, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és a játékadó emelését tolja el egy évvel.

A szerencsejáték szövetség a nyílt levelet szerdán az MTI-nek is eljuttatta. A levélben hangsúlyozzák, hogy az automatákat érintő példátlan, ötszörös adóemelés eredményeként több tízezer munkavállaló fogja elveszíteni állását.
Az MSzSz kiemeli, hogy az 1.200 magyar vállalkozást tömörítő ágazat is tisztában van az ország gazdasági nehézségeivel, azzal, hogy mindenkinek fokozottabban kell a terheket vállalnia, és tudatában van annak is, hogy a társadalmi igény az iparág átláthatóságának növelése. “Partnerek is vagyunk minden gazdaságilag is alátámasztható módosításban, de az adóemelés ilyen formája, mely nem ad lehetőséget a további üzemelésre, a tiltással egyenlő” – olvasható a levélben.

A szövetség azt kéri, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és az adóemelés bevezetését tolja el egy évvel, mert akkor nem kell vállalkozásaikat felszámolniuk és alkalmazottakat elbocsátani.
A szövetség korábban már Schmitt Pálnak is írt nyílt levelet, amelyben arra kérték a köztársasági elnököt, ne írja alá a játékadó ötszörösére emeléséről szóló törvényt.

Előző sztori

A megújuló energiák hasznosítására összpontosít a kormány

Következő sztori

Schmitt: a Nyugat-Balkán Európa szerves része