Gazdaság

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a szerencsejáték szövetség

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a szerencsejáték szövetség

2011. október 12., szerda
Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a szerencsejáték szövetség

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz), azt kérve Orbán Viktortól, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és a játékadó emelését tolja el egy évvel.

A szerencsejáték szövetség a nyílt levelet szerdán az MTI-nek is eljuttatta. A levélben hangsúlyozzák, hogy az automatákat érintő példátlan, ötszörös adóemelés eredményeként több tízezer munkavállaló fogja elveszíteni állását. Az MSzSz kiemeli, hogy az 1.200 magyar vállalkozást tömörítő ágazat is tisztában van az ország gazdasági nehézségeivel, azzal, hogy mindenkinek fokozottabban kell a terheket vállalnia, és tudatában van annak is, hogy a társadalmi igény az iparág átláthatóságának növelése. "Partnerek is vagyunk minden gazdaságilag is alátámasztható módosításban, de az adóemelés ilyen formája, mely nem ad lehetőséget a további üzemelésre, a tiltással egyenlő" - olvasható a levélben. A szövetség azt kéri, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és az adóemelés bevezetését tolja el egy évvel, mert akkor nem kell vállalkozásaikat felszámolniuk és alkalmazottakat elbocsátani. A szövetség korábban már

Schmitt Pálnak

is írt nyílt levelet, amelyben arra kérték a köztársasági elnököt, ne írja alá a játékadó ötszörösére emeléséről szóló törvényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.