Sport

Női futball: partiban volt a SZAK a Feminával + FOTÓK

Női futball: partiban volt a SZAK a Feminával + FOTÓK

2011. október 2., vasárnap
Női futball: partiban volt a SZAK a Feminával + FOTÓK

A legrégibb magyar nő labdarúgócsapat, a Femina ellen lépett pályára a Szegedi AK együttese a női labdarúgó NB I 7. fordulójának szombati találkozóján. Horváth Hannáék nagyot küzdöttek.

A melegítés előtt derült ki, hogy mindkét csapat fehérben lépne pályára, így a szegedieknek megkülönböztető mezben kellett végigjátszaniuk a mérkőzést.

Cserenkó Szabolcs

tanítványai közül

Papp Dorina

húzódással, míg

Lipták Lilla

és

Molnár Ágnes

kisebb betegséggel bajlódva is vállalták a játékot. Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, a Femina többet kezdeményezett, de veszélyesebb helyzetei a hazaiaknak voltak. Negyedóra elteltével

Zimányi Kovács Anikó

végzett el egy szabadrúgást a vendégek kapujától 20 méterre, amit

Lengyel Dóra

csak nagy nehézségek árán tudott kiütni a jobb felső sarokból. A 21. percben azonban már nem hibázott a hazai csapatkapitány, a bal oldalon lépett ki a védők kíséretében, és a tizenhatos sarkáról ballal a hálóba bombázott (1-0). A SZAK ezután is támadásban maradt. Röviddel később

Szil Tündét

indították a jobb szélen, aki pontosan tálalt az érkező

Baksa Katalin

elé, neki azonban elpattant lábáról a labda, pedig már csak a kapussal állt szemben. A kihagyott helyzeteket több vendégpróbálkozás után a magyar női futball lassacskán legendás alakjának tekinthető

Pádár Anita

büntette, aki egy szép összjáték után középről okos gólt helyezett el a hosszú sarokba a 38. percben (1-1). A második félidőben a hazaiak visszahúzódtak, védekezésük eleinte fegyelmezetten zárt. Ahogy azonban telt az idő, fogyott az erő is, és egyre több pánikmegoldása, pontatlan passza lett a szegedieknek. Kezdett kijönni a több válogatott játékost is felvonultató vendégek rutinja, megérezték, hogy el lehet dönteni a mérkőzést. Egy rosszul elvégzett hazai bedobás után a játékvezető a Feminának adta labdát, akik gyorsan játékba hozva azt kihasználták, hogy a védők még nem zártak teljesen vissza. A szabadon maradt klasszis csatár Pádár egy veszélytelennek tűnő, nem túl erős lövést küldött a hosszú sarokra, Horváth Melinda, a hazai hálóőr kissé megkésve vetődött, így már nem háríthatott (1-2).

Miután megszerezték a vezetést a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, de a szegediek nem adták fel és szórványos ellenakciókat vezettek. A hazaiaknál a visszatérő Boros Izabella váltotta Hajka Hajnalkát a 61. percben, amikor Zimányi Kovács beívelt egy szegedi szögletet, amelyet Szil a hálóba bólintott, azonban a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert a partjelző még a csere adminisztrálását végezte, s nem kapcsolódott be a játékba. Nem sokkal később Horváth Hanna puskázott el egy ziccert, amikor egy lepattan labdát a kaputól 8-10 méterre a kapusba lőtt. Végül egy óriási kapushiba döntött a 76. percben. Pádár Anita ívelt előre egy társnak, Horváth Melinda kifutott, de rosszul számította ki az ívet, s a hamarabb lepattanó játékszer megzavarta, mellényúlt a labdának, ami a hálóban kötött ki (1-3). Ezt követően már nem volt esélye a fordításra az egyébként remekül játszó szegedi csapatnak, s a rutinos vendégek távozhattak győztesen Szegedről. A labdabiztosabb, és helyzeteit pontosabban kihasználó Femina megérdemelten vitte el a három pontot a Felső Tisza partról. Pádár Anitát nem lehetett tartani, az ő klasszisa egyelőre még meghaladja az egész élvonal játékosállománya jelentős részének képességeit. Az azonban mindenképpen biztató a szegedi lányokra nézve, hogy küzdőképességének köszönhetően a meccs nagy részében a több válogatottat felvonultató, komoly rutinnal rendelkező sztárcsapatnak a SZAK egyenlő ellenfele tudott lenni, és jobb helyzetkihasználással akár a pontmentés is összejöhetett volna.

Női labdarúgó NB I, 7. forduló:

Szegedi AK - 1. FC Femina-Hellotel 1-3 (1-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Juhász (Ujhelyi, Nyakas). Szegedi AK: Horváth M. (Németh Zsa. 87') - Szalai, Kardos, Miklós, Dóczi, Szil (Németh Zsó. 80'), Horváth H., Zimányi Kovács, Hajka (Boros 61'), Baksa, Lipták (Papp D. 87'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Femina: Lengyel D. - Lengyel A., Kanta, Rudán (Ács 40'), Zvara, Balogh H., Pádár, Benkő, Horváth L. (Ködmön 53'), Széles, Hegyi. Vezetőedző: Bencsik László. Gólszerzők: Zimányi Kovács (21'), ill. Pádár (38', 59', 76'). Sárga lap: Zimányi Kovács (75'), ill. Benkő (60'), Ács (74'). Cserenkó Szabolcs: "A múlt heti hozzáállás 180 fokot fordult, küzdésben és akaraterőben a maximumot nyújtottuk, le a kalappal a lányok előtt! Nem hazudok, ha azt mondom, benne volt számunkra ebben a meccsben döntetlen. Biztos vagyok benne, hogy félév múlva az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni - ezt annak ellenére mondom, hogy látszott, egyelőre jobb csapat a Femina. Egyelőre kissé vagdalkozó a játékunk, de van fejlődési vonal, s ez meccsről meccsre markánsabb, azonban egyelőre nekünk nincs Pádárunk."

További eredmények:

Nyíregyháza Spartacus FC – Győri Dózsa SE 2-5 (1-3) UTE – Páter-Fit-Well Nagypáli 2-1 (1-1) Viktória FC – Astra-Bíró-Kert FC 3-0 (2-0) MTK Hungária FC – FTC 4-0 (3-0)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Viktória FC Szombathely77--4053521
2.MTK Hungária FC66--4544118
3.Astra-Bíró-Kert FC76-12891918
4.1. FC Femina-Hellotel74-31621-512
5.Győri Dózsa SE73-41824-69
6.FTC72-51012-26
7.Páter Fit-Well-Nagypáli72-51428-146
8.UTE72-5825-176
9.Szegedi AK61-5427-233
10.Nyíregyháza Spartacus FC71-6635-293

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.