Sport

Labdarúgás: idegenben verte a Sándorfalva a SZVSE-t + FOTÓK

Labdarúgás: idegenben verte a Sándorfalva a SZVSE-t + FOTÓK

2011. október 23., vasárnap
Labdarúgás: idegenben verte a Sándorfalva a SZVSE-t + FOTÓK

Elsősorban a kapusok teljesítménye közötti különbség döntötte el a gyálaréti rangadót, a masszív vendégek győzelmükkel visszavették a harmadik helyet.

1
-
3
Szegedi VSE
-
Sándorfalva SK
Labdarúgó megyei I. osztály 11. forduló

A Sándorfalva ezúttal nem futballozott olyan ellenállhatatlanul, mint múlt héten a Mórahalom ellen, de megbízható, masszív teljesítménye ismét sikert ért. A tartalékos SZVSE (

Csala R.

kapus és

Laczkó Zs.

eltiltás,

Környei B., Kozma Sz., Magyar B., Hegedüs Cs.

és

Németh V.

sérülés vagy betegség miatt hiányzott) számos lehetőséget alakított ki, ám ezek döntő többségét elpuskázta. A szegedi együttes támadói nem tudták ellensúlyozni a hátsó alakzat súlyos bakijait, így ezúttal nem jutott pont a legutóbbi Balástyán gálázó vasutasoknak.

Labdarúgó megyei I. osztály 11. forduló:

Szegedi VSE - Sándorfalva SK 1-3 (0-2).

Gyálarét, 100 néző, vezette: Csöngető Endre.

SZVSE:

Virág - Ágoston, Hegyesi Á., Balog, Márki, Fröhlich, Simon, Beleznai (Bóka 71'), Vangel, Hegyesi Zs., Dürgő. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Sándorfalva:

Vasas - Grósz, Lippai, Túri (Mihalkó G. 67'), Kanász (Szabó T. 46'), Molnár, Duba, Bitó R., Mihalkó D., Bitó A. (Csamangó 67'), Gémes B. Vezetőedző: Tóth János.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. (45+1'), illetve Bitó A. (11'), Gémes B. (17'), Mihalkó D. (76') Bóka Ferenc:

"Nagyon érdekes játék ez a labdarúgás. Az ellenfél szinte helyzet nélkül rúgott gólokat, mi pedig sorra hagytuk ki a lehetőségeket. A reális végeredmény éppen annak a fordítottja lehetett volna, mint ami kialakult. Nincs mit tenni, megpróbálunk legközelebb javítani."

Tóth János:

"Már most annyi pontunk van, amennyit tavaly egész ősszel gyűjtöttünk. Örülünk ennek a 25 pontnak. Bár ma egy kicsit tompábban futballoztunk, így is magabiztosan nyertük a mérkőzést."

90' Dürgő beadása akadt el a sándorfalvi védőkben az utolsó percben. A bíró egy másodpercet sem hosszabbít aztán, vége a derbinek, 3-1-re győzött a Sándorfalva a SZVSE vendégeként.
89' Beletörődött már a vereségbe a szegedi legénység, Gémes Bence vehetett mellre így egy előrevágott labdát, szépen ollózott, azonban méterekkel fölé.
87' Bóka Hegyesi Zs.-hez passzolt egy szabadrúgást, aki fantasztikus mozdulattal tolta vissza Fröhlichnek. Az érkező középpályás 17 méterről alig bombázott mellé. Ezt megúszta Vasas!
86' Egy kontra végén felpattant a labda Gémes Bence előtt, így hiába került a védő mögé, nem tudta jól beadni. Pedig nagyon fellazult a SZVSE, így komoly lehetőség adódhatott volna.
84' Mezőnyjáték a félpályánál, rendkívül masszív a Sándorfalva, mely ha így marad az állás, visszaveszi a harmadik helyet az Algyőtől.
82' Igazán pörgős a végjáték is, erőlteti a támadásokat a SZVSE az elmúlt percekben, megpróbál szépíteni. A vendégek kontrákra álltak vissza, ellencsapásaik minden esetben ígéretesek.
77' Dürgő Péter gyorsan igyekezett bevinni a válaszcsapást, ám lövése, ha kevéssel is, elkerülte a kaput.
76'GÓÓÓL! 1-3 Egy jobb oldali beívelést követően Mihalkó D. közelről fejelte a harmadik sándorfalvi gólt, lehet, hogy eldőlt a mérkőzés ezzel.
71' Cserélt a SZVSE is: Bóka Ferenc magát küldte a pályára Beleznai helyett.
70' Bitó R. veszélyeztetett is egy rövid felszabadítást követően, 20 méteres ágyúzását bravúrral védte Virág. Ezt megelőzően a vasutasok előtt is adódott lehetőség, de egy kavarodás végén Beleznai elől tisztáztak a védők.
67' A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, miközben nyomott a SZVSE. Egy nagyszerű kontra végén már átjutott a bogyó Virágon, Beleznai a vonalról vágta ki.
66' Dürgő percei: remek labdával lépett volna ki a bal oldalon, de lest intett az asszisztens (véleményes ítélet volt). Nem sokkal később Vasas kapus önfeláldozóan ütötte el előle a lasztit Hegyesi Zs. löbbölését követően, majd röviddel ezután újra a látogatók kapusa védett nagyot.
60' Hegyesit ütötték el a vendégek 30 méterre a kaputól. Ismét Dürgő állt a labda mögé, tekerését viszont felszabadították.
55' Folytatódó birkózás, kiegyenlített, kemény a csata. Rengeteg fault tördeli a játékot mezőnyben. Dürgő lőtt 30 méterről rá egy szabadot az imént, messze Vasas ketrece fölé.
52' 30 méterről rúghatott szabadot a Sándorfalva, Virág ezúttal magabiztosan ölelte a lasztit.
51' Izgalmas a meccs, a szegediek agresszívebbé váltak, ami a sándorfalviaknak nem nagyon ízlik egyelőre. Ugyanakkor őrzik előnyüket a vendégek.
46' A szegediek indították el a labdát a második játékrészben. A szünetben a vendégek cseréltek: Szabó Tamás váltotta Kanászt.
Nyílt maradt a találkozó a második félidőre, mert a két kapusbaki után komoly hátrányba került SZVSE nem adta föl, s Hegyesi Zsolt tizedik bajnoki góljával még fordulás előtt szépíteni tudott. Parázs a hangulat, aminek egyik oka, hogy a két fél nem tudott megegyezni az ifjúsági meccs időpontjának megváltoztatásáról. A SZVSE meg akarta változtatni a vasárnapi időpontot, mert játékosainak jó része a kiemelt II. osztályú bajnokságban is érdekelt volt. A vendégek ebbe nem mentek bele. Így az a derbi végül elmaradt, várhatóan 0-3 lesz a zöld asztalnál... Pedig jobb lett volna, ha a pályán dől el, ki a jobb!
SZÜNET!
45'GÓÓÓL! 1-2 Maradt csattanó a végére: fél perccel a rendes játékidő lejárta után szépített a SZVSE. Vangel Roland három pazar csel után indította Hegyesi Zsoltot, aki Vasat is kicselezve gurított az üres kapuba. Néhány sárga is színesítette a hajrát, Ágoston például azért kapott cetlit, mert kézzel húzott le egy ígéretesen felívelt labdát...
41' Hegyesi Zsolt elől mentettek a vendégek a tizenhatoson belül, majd Balog Tibor begyűjtötte a meccs első sárgáját Mihalkó lerántásáért. Próbálkozik, megy előre a SZVSE, de biztosan áll a lábán a Tóth-alakulat, őrzi előnyét.
38' Sándorfalvi szabadrúgás ígéretes pozícióból, 18 méterről, balkötőből. Duba és Gémes közül az előbbi tüzelt, magasan fölé.
37' A legnagyobb eseményt Tóth János folyamatos reklamálása jelentette az elmúlt percekben, a sándorfalvi mester a faultok megítélését kéri számon. A bíró figyelmeztette.
32' Dürgő tört be a büntetőterületen belülre, két védőt becsapott, majd a harmadik szerelte. Hegyesi Zs. ismétlését szögletre mentették, a korner újabb kornert szült ezután. A sarokrúgásokkal viszont végül nem tudott mit kezdeni a hazai csapat.
31' Lendületes mérkőzésen nyílt játék zajlik, továbbra is többet veszélyeztet a Bóka-legénység, ám a vendégek kontrái is ígéretesek.
26' Hegyesi Zs. szöktette Vangelt, aki óriási lehetőséget rontott el, mikor az elfekvő portásba lőtt. Marad a 0-2!
25' Pozitív, hogy nem adta föl a szegedi együttes, parázzsá vált a találkozó. A Sándorfalva rombolásra és kontrákra rendezkedett be, gyors támadói élhetnek, ha túlzottan fellazul a SZVSE.
19' Újra a vasutasok próbálnak kezdeményezni, ám kérdés, lelkiekben hogyan dolgozzák fel, hogy két súlyos kapusbaki után komoly előnyre tett szert az ellenfél. Ahogy a beharangozóban írtunk, egy éve felálltak idehaza 0-2-ről. Most is azt kellene tenniük...
17'GÓÓÓL! 0-2 Hazai támadások után ismét egy vendégtalálat. Gémes Bence jobb oldali szögleténél Virág kapus ismét bizonytalankodott, saját ketrecébe ütötte a bőrt... (Hivatalosan Gémesé a találat, bár öngólnak is lehetett volna minősíteni.)
16' Többet kezdeményez a SZVSE, Simon két lövése akadt el a védőkben és a hálóőrben. A vasutasok megpróbálnak gyorsan egyenlíteni.
11'GÓÓÓL! 0-1 Vezetést szerzett a Sándorfalva. Egy jobb oldali szögletre rosszul mozdult ki Virág kapus, ami megzavarta társait is. A laszti a hosszú saroknál Hegyesi Ádámról pattant saját kapujába. (A találatot végül az utolsó sándorfalviként beleérő Bitó Attilának könyvelték el hivatalosan.)
10' Helyzet itt, helyzet ott. Előbb a visszaálló SZVSE-t a jobb oldalon kerülték meg a vendégek, Bitó A. kapott labdát üresen a tizenhatoson belül, ám addig totojázott, míg két védő is oda tudott lépni. Az ellentámadásnál Dürgő ugratta ki Vangelt, aki mellé lőtt.
5' Szinte egész nap esett vagy zuhogott az eső, ami mostanra ugyan (átmenetileg?) elállt, de csúszós, nehéz talajon kell helytállniuk a srácoknak.
4' Mezőnyjátékkal indult a derbi, szervezettnek tűnik mindkét alakulat. Egy hazai kis szögletnél Vangel beadását nézhettük, felszabadítottak a védők.
1' A sándorfalviak kezdték a mérkőzést.
14.25 A hazai együttes kék mezben, szürke nadrágban és fehér sportszárban futott ki, a vendégek narancssárga felsőben, kék nadrágban és sportszárban léptek pályára.
Két fiatalokra építő, támadó szellemű, gyors, kreatív támadókkal rendelkező alakulat méri össze tudását a nemzeti ünnepen. Mind a hazaiak, mind a vendégek számára rendkívül fontos rangadó ez, mely minden bizonnyal bővelkedni fog az izgalmakban. A Sándorfalva a múlt héten a Mórahalom 5-0-s kiütésével fellépett a dobogó harmadik fokára. Szombati sikerével azonban a 25 pontos Algyő eléjük került. Bitó Attiláék 22 ponttal állnak most a negyedik helyen, s csak akkor előzhetnek vissza, ha diadalmaskodnak Gyálaréten. A SZVSE számára is gólparádét hozott a múlt vasárnap, hiszen Hegyesi Zsolték 9-1-re gázolták el a sereghajtó Balástyát. Így jelenleg 11 ponttal a nyolcadik helyen tanyáznak, de mivel rendkívül szoros a középmezőny, szükségük lenne az újabb győzelemre ahhoz, hogy elinduljanak végre felfelé, s ne húzza le őket az alsóház. Mindkét együttesben sorjáznak a mesterlövészek, a gólokból várhatóan tehát nem lesz hiány. A szegedi Hegyesi Zsolt 9 találatával jelenleg vezeti a listát. A sándorfalviaknál jobban megoszlanak terhek: a 7 gólos Duba Tamás és a 6 gólos Mihalkó Dávid mellé felzárkózott a Mórahalom elleni bravúr két hőse, Gémes Bence (6) és Bitó Attila (5) is. Külön érdekesség egyébként, hogy Bitó A. a SZVSE-s Hegyesi Zs. és Dürgő Péter társaságában a futsal NB I-ben vitézkedő UTC-Junior Sport gárdáját is erősíti. A futsaltól vissza a futballtörténelemhez. A tavalyi bajnokságban (melyet a SZVSE a hatodik, a Sándorfalva a hetedik helyen zárt) először Gyálaréten futottak össze a felek, ahol 1-2-es félidőt követően 2-2-es döntetlen született. Szűcs Dénes 9. és Bense Roland 12. percben szerzett találataival komoly előnyt szereztek a vendégek, a 41. percben Simon István szépített, majd a 64.-ben Hegyesi Zs. állította be a végeredményt. Tóth János és Bóka Ferenc legénysége tavasszal sem bírt egymással: 0-1-es félidő után 1-1-es döntetlen lett a vége. A szegediek a hajrában bukták el a győzelmet, hiszen Dürgő Péternek a 33. percben elért találatára Kordás Nándor a 90. minutumban válaszolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.