Sport

Labdarúgás: szegedi gólparádé, vastaps a lelátón + FOTÓK

Labdarúgás: szegedi gólparádé, vastaps a lelátón + FOTÓK

2011. október 15., szombat
Labdarúgás: szegedi gólparádé, vastaps a lelátón + FOTÓK

Hátrányból négy gólt rúgva fordított a Szeged 2011 a Cegléd ellen, és parádés játékkal, megérdemelten szerzett a SZVSE-stadionban ismét három pontot.

A szlengben a „parádé” kifejezéssel a fiatalok manapság a különlegesen jó, az ember kedvére való minőséget jelzik. A Szeged 2011 – Cegléd derbi parádé volt a javából! A lelátón ülőknek egy percig sem hagyott kétséget a hazai csapat, hogy ma itt győzni fog (igaz, hogy ebben döntő momentumnak bizonyult a vendégek kapusának kiállítsa a 27. percben). Mondom ezt még úgy is, hogy a végig támadó, százszázalékos helyzetek sorozatát kidolgozó kék-fekete gárda egy rövidzárlat miatt hátárnyba került, és 0-1-gyel mehetett be a félidőben az öltözőbe. A fordulást követően a 10 emberrel küzdő Cegléd egy csatárral küzdött tovább, visszaálltak és kontrákra rendezkedtek be. Ám a Szeged továbbra is nagy kedvvel és jól játszva, látványosan focizott. A helyzetek száma már tucatot verte, mikor megérkezett az egyenlítés egy szemet gyönyörködtető akció végén. A debütáló

Orosz Márk

vitt be találatot az egyérintős passzokkal mattolt ceglédi védelemnek. És ezzel beindult a szegedi henger. Előbb egy Batik-fejes, majd egy Batik-bomba érkezett, végül az agilisen és nagy aktivitással futballozó

Bernáth

is betalált. Parádé volt a mai szombat a SZVSE-stadionban, amit a csípős ősz ellenére is kilátogató közel 2000 szurkoló vastapssal és „szép volt, fiúk” rigmussal jutalmazott. A srácok

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő és édesapja jóvoltából egy remek halászlét is kaptak jutalomba, amit a csatát követően fogyasztottak el. (Még egy színes adalék:

Mózes Ervin

címzetes főjegyző a meccs előtt azt mondta, 3-1-es hazai sikerről olvasna szívesen tudósításunkban. Egy góllal lőtt mellé, de aligha bánkódik...)

A Szeged 2011 jövő hétvégén vasárnap Balmazújvárosba látogat. A helyiek az élmezőnyhöz tartoznak, mindössze egyszer kerültek csak padlóra, négy győzelmük mellet három döntetlent értek el. Bernáthéknak végre át kell menteniük a lendületet idegenben is, hogy biztosan megragadhassanak és tervezhessenek a középmezőnyben. A SZEGEDma.hu természetes azt a mérkőzést is online tudósításban követi majd. Tartsanak velünk a forradalom napján, október 23-án.

4
-
1
Szeged 2011
-
Restart-Ceglédi VSE
Labdarúgó NB II Keleti csoport 9. forduló

Labdarúgó NB II Keleti csoport 9. forduló:

Szeged 2011 – Cegléd 4-1 (0-1).

Szeged, SZVSE-stadion, 1800 néző, vezette: Iványi Zoltán.

Szeged 2011:

Trepák (Czirbus 77') – Folmer (Reyes 59'), Tóth, Magyar, Radnai, Kulacsik, Batik, Orosz (Gahwagi 82'), Puskás, Podonyi, Bernáth. Vezetőedzők: Kolozsvári János, Takács László.

Cegléd:

Miski – Robson, Ladiszlai, Buzás, Vincze, Kenderes (Markó 76'), Nagy, Koncz, Farkas, Busa (Bácskai 29'), Balog. Vezetőedző: Ványi Zsolt.

Gólszerzők:

Orosz (53'), Batik 2 (64', 70'), Bernáth (86'), illetve Koncz (41').

Kiállítás:

Miski (27'). Kolozsvári János:

„Nem zavart meg bennünket, hogy a ceglédiek a harmadik helyet foglalták el a tabellán a meccset megelőzően. Tudtuk, hogy a másodosztályban bárki megverhet bárkit, a legtöbb esetben az aktuális forma dönt a találkozó végeredményét illetően. A mai meccsen is érezhető volt, hogy sok gonddal küszködtünk az utóbbi hetekben, ám remélhetőleg kezdünk kilábalni a problémákból. Az első félidőben sajnálatos módon sok helyzetünk kimaradt, már ekkor is szerezhettünk volna négy gólt – hasonlóan a második játékrészhez –, de természetesen nem vagyunk telhetetlenek. A vendégek kissé megkönnyítették a helyzetünket a kiállítással, s bár az ellenfél tíz főre fogyatkozása időlegesen kissé megzavarta a csapatunkat, a szünetben rendeztük a sorainkat, s véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk a bajnokság legjobb szurkolótábora előtt.”

Ványi Zsolt:

"A hatvanperces emberelőnyét jól használta ki a hazai csapat."

Online közvetítésünk:
92' Vége a mérkőzésnek, valóban szép volt, fúk! A mintegy 2000 ember felállva tapsol.
90' Zúg a lelátón: szép volt, fiúk!
86'GÓÓÓL! 4-1 Végre a mezőny egyik legjobbja, Bernáth is gólt lőtt. Magyar felívelésére Buzás alá szaladt, Bernáth lépett meg, és ezúttal kihasználta ziccerét, a kapus alatt lőtte el a labdát 14 méterről a hosszúba.
85' Koncz kapott sárgát.
83' Balog Szabolcs Marcell helyett Kása Tibor jött be a vasutasoknál.
82' Egy szögletet Bernáth közvetlen közelről a kapufa mellé lőtt, de a vendégkapus lábbal hárított.
82' Gahwagi is játéklehetőséget kap. Orosz jön le pihenni.
80' Bernáth lövését tolta fölé Bácskai.
77' Trepákot le kell hozni. Czirbus áll be. A kapus a nem érzi jól magát, az ütközés miatt szédül.
76' Csere a Ceglédnél. Kenderes helyett Markó jött be.
74' Reyes próbálkozott kétszer is. Előbb beleléptek lövésébe, majd fölé durrantott.
72' Lendületben a Szeged. Bernáth szép csellel játszotta magát tisztára a bal oldalon, de az alapvonal környékéről leadott lövését védte Bácskai.
70'GÓÓÓL! 3-1 Batik félfordulattal, kapásból lőtte meg Orosz mindenki felett átszálló jobb oldali beadását. A 15 méteres bomba a bal felsőben landol. Fantasztikusan szép találat!
68' Most Magyar fejelt egy hosszúra átszálló szögletet vissza a jobb kapufa tövéhez, ahol azonban épp egy védő álldogált.
64'GÓÓÓL! 2-1 És a második sarokrúgás be is talált! Fordít a Szeged! Puskás jobb oldali szöglete szállt át a hosszúra, amit Magyar visszaemelt Batik fejére, aki 3 méterről a bal ficakba bólintott.
64' Második szögletét lőtte a Szeged.
60' Kenderes kilépett a védőfalból, Trepák jó ütemben vetődött ki. A támadó becsúszva próbálta beérni a labdát, csúnyán beleszállt a kapusba, aki rövid ápolás után folytatta a játékot.
59' Csere a hazaiaknál. Folmert váltotta Reyes.
57' Batik próbálkozott egy átlövéssel 28 méterről, egy méterrel elvétette.
54' Magyar 6 méterről fejelt fölé.
53'GÓÓÓL! 1-1 Orosz Márk első mérkőzésén gólt lőtt. Egy briliáns akcióval, egyérintőben passzolva hozta fel a Szeged a labdát. Bernáth végül 15 méterről, középről kipasszolta a bal oldalon felfutó Orosznak a zsugát, aki a kapus mellett a hosszúba lőtt.
48' Egy bal oldali beívelést Bernáth készített le fejjel Folmer elé, aki rosszul vette át, így nem tudta rálőni, továbbadta Podonyinak, az ő lapos bepasszolt, labdája a vasutasoké lett.
46' Elkezdődött a második félidő, a szegedi kispadról minden játékos elment melegíteni, és a nap is kisütött...
SZÜNET
46' Vége a félidőnek.
45' Radnai felívelését Bernáth vette le öt méterre a kaputól, de elpörgött lábáról a labda, és a ziccer helyett felszabadítás lett a sorsa.
43' Bernáth készítette le a labdát bal oldalon Orosznak, aki az alapvonal előtt beadott, Kulacsik féfordulattal kapásból lőtt, de gyengén: Bácskai felszedte a zsugát.
41'GÓÓÓL! 0-1 Hidegzuhany! Rosszul helyezkedett a szegedi védelem. Konczot ugratták ki a bal oldalon, aki ziccerét 12 méterről ellőtte a kivetődő Trepák alatt a hosszú sarokba...
40' Orosz Márk 28 méteres tekerésénél csattanhattak a tenyerek a lelátón. Alig mellé.
39' Balogot találta lesen egy kiugratás.
38' Vicces jelenet: egy hirtelen lendítésnél leesett a partjelző zászlója.
36' A másik oldalon Balog 20 méteres lövését blokkolták.
34' Folmer lekészítette a labdát Bernáthnak, aki 6 méterről lőhetett, lepattant, ám Magyarnak sikerült visszakanalaznia, de Bernáth feje elől végül elfejelték a ceglédi védők. Nagy helyzet volt.
29' Busa lett az áldozat, őt kapták le a vendégek. A cserekapus, Bácskai János állt be.
27'PIROS LAP! Tóth Imre rúgta föl a labdát a saját térfeléről, Miski kilépett a tizenhatoson kívülre, és a védőjével versenyt futó Bernáth elől kézzel tolta el a labdát. Mehet a kapus zuhanyozni, villant a piros lap, teljes joggal!
26' Buzás Viktor lépett bele csúnyán Bernáthba, sárga a jutalma.
23' Robsont kellett ápolni, de semmi komoly.
22' Koncz tekert be egy jobb oldali szabadrúgást veszélyesen, de sikerült a Szegednek tisztáznia.
21' Orosz szerzett szépen labdát, majd egy ötvenméteres vágta után ugratta volna ki Folmert, de elcsípték a ziccerlabdát.
19' Egy hazai bedobást okozott némi zavart Miskinek, de végül Bernáth feje fölül sikerült leszednie a labdát.
17' Orosz felívelését előrehajolva fejelte meg Folmer tíz méterről: fölé.
15' Folmer forintos labdájával Bernáth fordulhatott le a tizenhatos vonalánál, de a ziccerét a kivetődő Miskibe lőtte. Nagy kár ezért!
12' A Cegléd első jegyezhető helyzete. Egy mélységi felívelés Vinczét találta meg a szegedi tizenhatos bal sarkánál. A beadását Balog csúnyán fejelte fölé 6 méterről. Dühöng is a vendégek mestere...
9' Bal oldali szegedi szabadrúgás ígéretes helyről, a tizenhatos sarkától. Bernáth tekerése az első védő fejéről pattant ki.
5' Óriási gólhelyzet ismét! Ezúttal Bernáth lépett ki a bal oldalon, és mintegy 7 méterről a hosszú sarkot célozta meg. Miski védett, a kipattanót pedig Folmer lőtte a kapusba.
3' Megvan az első ziccer. Kulacsik ugorhatott ki két védő közül Folmer passzával, a kapus mellett elhúzta a labdát, kisodródott, végül a visszavetődő Miskibe lőtt.
1' A Cegléd kezdte a játékot.
14.29: Bevonulnak a csapatok. A Szeged tiszta fehér szerelésben, középen kék-fekete csíkkal, a vendégek piros felsőben, fekete nadrágban és piros sportszárban játszik majd. 14.25: A lelátón felfedeztük megyéspüspökünket Kiss-Rigó Lászlót. Városunk jegyzője is kilátogatott a SZVSE-pályára, és portálunknak elmondta, hogy 3-1-es hazai győzelmet szeretne látni. 14.20: A barátságtalan időjárás ellenére szépen gyülekeznek a nézők. Vitos György a szegedi labdarúgás örökös krónikása egy érdekes adatra hívja fel a figyelmünket a sajtórészlegben. Szeged mindenkori legjobb csapatával a ceglédi vasutasok mindössze négyszer játszottak, legutoljára 1959-ben még SZEAC néven és 9-0-ás szegedi győzelem született. Nemes István, aki most is kilátogatott a mérkőzésre, négy gólt lőtt. 14.05: Üdvözöljük önöket a SZVSE-stadionból! Fél óra és kezdődik a Szeged 2011 – Cegléd találkozó, ami igazi rangadó lesz, hiszen a Szeged a nyíregyházi fiaskó után javítani szeretne, a Cegléd pedig harmadik a bajnokságban, s mindössze két pontra van az első helyezettől, úgyhogy biztosan pontok reményében érkezett Szegedre. A csapatok már melegítenek a kissé szeles, csípős októberi időben. Izgalmas derbinek ígérkezik a Szeged 2011 – Cegléd összecsapás. A hazaiak egy négy mérkőzéses veretlenségi sorozatot akasztottak meg a múlt hétvégén Nyíregyházán, így ahhoz, hogy a középmezőnytől ne szakadjanak le mindenképpen győzniük kell. De nem lesz könnyű dolguk, hiszen ellenfelüknek igencsak megsüvegelendő az eddigi teljesítménye: a Cegléd 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel 16 pontot gyűjtött és harmadik a tabellán, mindössze két pontra leszakadva csak az első helyezett Békéscsabától. Érdekesség, hogy a Cegléd csapatát erősíti Koncz Zsolt, aki tagja volt az NB I-be feljutó Szeged LC-nek 1999-ben, és jelenleg is kötődik városunk labdarúgásához, hiszen az első osztályú futsalcsapatunkban, az UTC-ben focizik. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el. Vitos György, a szegedi labdarúgás örökös krónikásának történeti visszatekintését pedig ide kattintva érheti el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.