Sport

Labdarúgás: Faragó hálás a Makónak, de nyerni akar

Labdarúgás: Faragó hálás a Makónak, de nyerni akar

2011. október 6., csütörtök
Labdarúgás: Faragó hálás a Makónak, de nyerni akar

Csak visszafogottan ünnepelne, ha betalálna a Makó hálójába, ugyanakkor győzelemre tör a szombati megyei rangadón a Tisza Volán SC Szeged csatára, Faragó Bence. A fiatal futballista a nyáron a Maros-partiaktól tért vissza a kék-feketékhez.

Igazi presztízsmeccsre készülnek a héten a Tisza Volán SC Szeged és a Makó FC labdarúgói, a két együttes ugyanis szombaton 15 órai kezdettel a Felső Tisza parton vív megyei rangadót egymással. Sok szempontból ígérkezik pikánsnak az NB III-as derbi, melyre a legnagyobb izgalommal talán a hazaiak remek csatára,

Faragó Bence

tekint. A 22. életévében járó támadó tavaly még az NB II-es Makót erősítette, a nyáron tette át székhelyét a megyeszékhelyre. Természetesen a Volán öltözője sem volt ismeretlen számára, hiszen 6 esztendős korábban éppen a szegedieknél ismerkedett meg a sportág alapjaival.

Két motivált gárda meccsel majd a Felső Tisza parton

"Érzésem szerint nagyon jó mérkőzést láthatnak majd szombaton a szurkolók. Mindkét gárda rendkívül motiváltan, sikeréhesen lép majd pályára. Ebben a bajnokságban még nem volt lehetőségem megtekinteni Makó-meccset, így nem igazán ismerem a hétvégi ellenfél formáját, de abban biztos vagyok, hatalmas tűzzel játszanak majd Szegeden. Célunk azonban ezúttal sem lehet más, mint a győzelem. Természetesen góllal szeretnék hozzájárulni a sikerhez. Ugyanakkor mivel rendkívül sokat kaptam a Maros-partiaktól, akiknek köszönettel tartozom, ha betalálok a kapujukba, nem ünneplek majd túlzottan" - kezdte a futballista. Bár a makói együttes az új szezonra alaposan kicserélődött, mivel az NB II helyett csak az NB III-ban tudtak indulni, Faragó Bence azért a jelenlegi keret több játékosát nagyon pontosan ismeri, s információit meg is osztja majd mesterével,

Buchholcz Gáborral

. "Sokan eljöttek a tavalyi gárdából, a helyükre több tehetséges fiatal került föl az ifiből. Nekik még meg kell szokniuk a légkört, de ha tapasztalatot szerez a társaság, nem lesz ez rossz csapat" - véli.

Barátok közt Szegeden

Faragó Bence az eddigiekben maximálisan meghálálta azt a bizalmat, melyet erre az idényre a Volán vezetőitől kapott. Hét bajnokin négy gólt szerzett, két kupameccsen további két találatot tett ehhez, amivel az élen áll a Tisza-partiak házi góllövőlistáján. A legutóbbi bajnokságok tapasztalata alapján éppen ilyen típusú, szemfüles, gólerős csatárra volt szüksége a kék-fekete alakulatnak, tehát úgy tűnik, jó vásárt csináltak a csatárral. Ő azonban korántsem tökéletesen elégedett a játékával. "Sajnos akadtak gyengébb mérkőzéseim is, elég, ha csak arra utalok, hogy Üllőn 1-1-nél büntetőt hibáztam, amit ha értékesítek, valószínűleg nem maradunk végül alul. Mindig úgy lépek pályára, hogy gólt akarok szerezni, de persze akkor sem jövök le szomorúan, ha nyerünk, de 'csak' asszisztig jutok" - mondja.

Feltűnő (egyben örömteli), hogy bár a nyáron jelentősen átalakult a Volán támadószekciója, a régiek (mint például

Beretka Péter, Buzási Péter

vagy

Kéri Tamás

) és az újak (így Faragó és

Rácz Dezső

) nagyszerűen megértik egymást, olajozottan működik a gépezet. A Makóról érkezett csatár ennek gyökerét a maga részéről abban találja meg, hogy korábbról jól ismerték már egymást a társakkal. "6 évesen a 88-as korosztállyal kezdtem Volánban, együtt

Vida Gergővel

és

Dargó Balázzsal

, majd két évvel később kerültem át a Buchholcz Gábor-féle 89-esekhez, ahol mások mellett

Czirják Tamás

és Beretka Péter is pallérozódott. Felsősként kerültem át később Makóra. Kéri Tamással tavaly óta osztálytársak vagyunk, ő a legjobb barátom Szegeden. Ami pedig Rácz Dezsőt illeti, annak idején Vásárhelyről vendégjátékosként járt a Makóval például egy egri túrán, tehát vele is futballoztam már együtt" - árulja el.

Csepelen végre visszatért Fortuna

A Tisza Volán SC Szeged hét fordulót követően 11 ponttal a hetedik helyen tanyázik az NB III Alföld csoportban. A Buchholcz-legénység múlt szombaton két vesztes találkozót követően állt vissza a győzelmi pályára a csepeli 1-0-s diadallal. Ennek a sikernek külön érdekessége, hogy az Üllő és a Kecskemét II. ellen sokkal jobb teljesítménnyel maradt alul a társaság, a szerencse viszont abban a két esetben nem állt melléjük. "Mind az Üllőt, mind a Kecskemétet beszorítottuk, mi domináltunk azokon a meccseken. Előbbi derbin azonban sajnos tizenegyest hibáztam, ami jelentősen befolyásolta a történteket, a Bács megyeiek ellen pedig véleményem szerint leshelyzetet követően kapott büntetőt a vendéggárda, amit miután értékesítettek, sajnos megtörtünk. Csepelen azonban végre mellénk állt Fortuna, különösen az első félidőben, mikor igencsak szétesetten játszottunk. Végre azonban nem mi kaptunk egy buta gólt, hanem vezetéshez jutottunk, a második felvonásban pedig egyfelé húztunk, aminek győzelem lett a gyümölcse" - értékelt Faragó Bence. A csatár egyébként úgy érzi: az Alföld csoportban nincs olyan együttes, mely kiemelkedne a mezőnyből, a szegediek a legerősebbek közé tartoznak. Mivel a csapat fiatal, lendületes, ambiciózus, tagjai korban közel állnak egymáshoz, reálisnak tartja, hogy a bajnokság végére az első három hely valamelyikére érjenek oda. Ehhez a következő lépést szombaton a megyei rivális két vállra fektetésével tehetik meg a kék-feketék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.