Kosárlabda: kicsorbult az Óbudai Kasza Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szoros mérkőzésen nagyszerű győzelmet aratott Elek András együttese a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

A hazaiak a negyedik, míg a fővárosiak az ötödik idei bajnoki találkozójukra készültek viszonylag nyugodtan. Az előmérkőzésen a HFC U20-as gárdája Czuprák Á. (35) és Nagy T. (12/3) ponterős játékával 81-64-re nyert az óbudaiak hasonló korú fiataljai ellen. Remek hangulat uralkodott a Hódtói Sportcsarnokban, látszott, hogy a Kosársuli vezetése lehetőségein belül mindent megpróbál megtenni a közönség megnyerése érdekében. A csarnokban rengeteg fiatalt lehetett látni, amint arra lehetőségük adódott, minden szabad palánkot megszálltak, a rövid szünetekben táncos produkció szórakoztatta a nézőket, míg a nagyszünetben dobóversenyt rendeztek a vállalkozó kedvűek számára.

A felnőttek összecsapása Kukla kosarával kezdődött amire a vendégek triplával válaszoltak. Az elején nem sokat védekeztek a csapatok, szinte minden támadás kosárral végződött (3. perc: 9-9). A vendégek mestere, Peremiczki István nem is bírta csendben ülve: “Úgy nem lehet meccset nyerni, ha nem védekezünk !” igyekezett túlharsogni a csarnok zaját. Talán ez, vagy a hazaiak pontatlansága okozta, hogy a negyed hajrájára kissé elléptek a Kaszások (8. perc: 21-23, 10. perc: 21-26).

A második negyed a végig remekül játszó Nagy Bálint hármasával indult, szerencsére Dani hasonlóval válaszolni tudott. A vásárhelyieknél nem volt igazi vezéregyéniség, inkább szorgos hangyák módjára a csapat próbálta faragni a hátrányt (13. perc: 28-33, 15. perc: 33-35). A 17. percben Vas Péter kosarával 38-38-nál utolérte a fővárosiakat a Kosársuli, sőt a vásárhelyiek legjobbja a következő támadásból is betalált. A vendégek mestere most már kiakadt a játékvezetők szidalmazása mellett saját játékosaival is alpári stílusban üvöltözött. Bár az is lehet, hogy ezt sem ő sem a kosarasai észre sem vették ezt. A nagyszünetre 44-44-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A harmadik játékrész ismét hazai kosárral, a távolról is kiválóan dobó Utasi triplájával indult. Beindult a Kosársuli gépezete, a negyed közepén Vas zsákolása (25. perc: 58-51) után állva tapsolt a csarnok közönsége. Feltűnt, hogy a vendégek legjobbjának tartott Horváth Márton – bár 8 lepattanót begyűjtött – összességében igen halvány teljesítményt nyújtott. 61-51-nél először vezettek tíz ponttal a hazaiak, de a negyed végét egy kicsit elszúrták, és hat pontra (30. perc: 65-59) feljöttek a Kaszások.

A befejező negyed triplazáporral indult, a vendégektől Korona kezdte, amire Dani, Kukla és Vas válaszolt (35. perc 75-64). Egy perc múlva Mócsai kipontozódott, de az előny tovább nőtt (37. perc: 79-66). Sima ügy, alig több, mint három perc van hátra, és 13 pont a hazai előny, ráadásul az óbudaiaktól Losonczy is begyűjtötte ötödik hibáját. “A mai védekezésünk neve: alibi” – legyint lemondóan Peremiczki mester, csapata azonban az utolsó percekre megszabadul a tehertől, és elkezd játszani (79-71). Újabb kezdőember, Mike is végleg kiszáll, a cserék viszont remekelnek, 11-7-re nyerik a végét, de négypontnyi előny megmarad a hazaiak szerencséjére.

Férfi kosárlabda NB I/B 6. forduló:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 86-82 (21-26, 23-18, 21-15, 21-23). Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Bogárdi J., Mester F.
Kosársuli: Vejinovics 4, Utasi 11/6, Mócsai 8/3, Vas P. 16/6, Kukla 14/3. Csere: Dani 14/9, Czibere, Bartucz 2, Szilágyi 4, Schéda 9/3, Kis G. 4, Grezsa. Edző: Elek András.
Kaszások: Losonczy 4/3, Medve 13/3, Mike 16/3, Nagy B. 23/15, Horváth M. 6. Csere: Gáspár Z. 6, Gáspár A. 4, Szabó M. 5/3, Korona 5/3. Edző: Peremiczki István.

Elek András: “Tíz kapott tripla ellenére kiszenvedtük ezt a győzelmet. A játékunk nem igazán volt örömteli, az viszont igen, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre.”

Peremiczki István: “Az első félidőben gyengén védekeztünk, ami jelentősen kihatott a végeredményre. Szünet után a két játékvezető sajnos nem tudott felnőni a feladathoz és gyenge fújásukkal döntően befolyásolták a végeredményt.”

Előző sztori

A Rerrich téren ünnepelt a megyei önkormányzat + FOTÓK

Következő sztori

Megye I-es tippbajnok: Brinszky Adrián 11 pontot szerzett