Sport

Kézilabda: szenzációs Pick-győzelem a Belgrád ellen

Kézilabda: szenzációs Pick-győzelem a Belgrád ellen

2011. október 23., vasárnap
Kézilabda: szenzációs Pick-győzelem a Belgrád ellen

A Szeged Beton útján jártak a Skaliczki-legények is: 29-23-as győzelmet aratott a Pick Versecen, a Partizan Belgrád elleni kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Három vereséget követően szerezte meg csoportjában az első győzelmét a Pick Szeged legénysége. A Tisza-partiak áldozata ugyanúgy a Partizan Belgrád volt, mint ahogy a Szeged Beton gárdájáé szombaton este a vízilabda Bajnokok Ligájában. Nem volt félelmetes hangulat, kongott a 4 ezres verseci csarnok – Belgrádban minden létesítmény foglalt volt, ami BL-meccsre alkalmas, ezért játszották itt a meccset – , jó ha hatszázan ültek a lelátón, ebből hetven lelkes szegedi drukker üdvözölte a Picket -

számol be a történtekről a szegedi klub honlapja

. Sok mosolyra és jókedvre nem volt oka a Tisza-parti tábornak, hiszen öt perc után már időt kellett kérnie

Skaliczki László

vezetőedzőnek, mert a szerb bajnok 5-1-re vezetett.

Fero Sulc

vitte hátán a csapatot, lendületet adott a társaknak, 5-4-re tornázta fel magát a Pick. Sőt, a 12. percben

Buday

büntetője után egyenlített, majd

Vadkerti

ziccere után már vezetett a kétszeres magyar bajnok, 7-6. A 18. percben 10-7 volt a Picknek, a Partizan ultrái csendben figyelték az eseményeket. Jól jött ki a Szeged a kétperces előnyből, 12-7-re lépett el. Hiába volt 15-9 is a Picknek, a Partizan egy hatalmas hajrával 15-13-ra jött fel az első félidő hajrában. Még ezer szerencse, hogy Buday betalált, így 16-13 volt a félidőben. Vadkerti gólja nyitotta a második félidőt, az első négy percet jóformán hátrányban játszotta a Pick, a szlovák bírók szórták a 2 perceket.

Mikler

tartotta a lelket a csapatban, parádésan védett, pedig kettős emberhátrányban is volt a magyar csapat. Kemény csata zajlott a pályán, ment az osztás mindkét oldalon. A 41. percben egy gólra jött fel a Partizan,

Zubai

gólja életmentő volt ekkor, 20-18. A két szlovák spori nem kedvelt bennünket, mindenért 2 percet adott, a 45. percben egyenlítettek a hazaiak, 20-20. Jött a szokásos szerb virtus, vérszemet kapott a Partizan, elövettek mindent a fegyvertárukból, néha még színészkedtek is. Az 50. percben ugrált minden szerb ultra, 22-21-re vezetett a Partizan. A tartalékos Pick egyre jobban fáradt, főként úgy, hogy jóformán egyfolytában emberhátrányban kellett játszania. Kemény fából faragták a fiúkat, Zubai, majd

Lékai

talált a kapuba, ismét a Pick vezetett, 23-22. Beállt

Tatai

, de még milyen jó húzás volt! Az 55. percben fantasztikus hajrát kivágva 26-22-re húzott el a szegedi gárda. Folytatódott a Sulc-parádé, így a Pick megszerezte a szezon első BL-győzelmét, jól hangolt a szombati Veszprém elleni hazai rangadóra.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 4. forduló:

Partizan Belgrád (szerb) - Pick Szeged 23-29 (13-16).

Versec, Millenium-csarnok, 600 néző. Vezette: Sivak, Dvorsky (szlovákok).

Partizan:

Milics – KOSZTADINOVICS 7, Mester 3, Milinics, MANDICS 7, Radanovics, N. Ilics 3. Csere: Vasics (kapus), Makszics, Milosevics 1, Potics, Dimitrijevics, Babics 1, V. Ilics 1. Vezetőedző: Alekszandar Blagojevics.

Pick Szeged:

MIKLER – Nagy 4, Lékai 4, Buday 3 (1), SULC 9, ZUBAI 5, Vadkerti 4. Csere: Tatai (kapus), Bajorhegyi, Czina, Pribanic. Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások:

8, ill. 16 perc.

Hétméteresek:

-, illetve 2/1 Skaliczki László:

"Egy kiélezett meccset vívtunk a Partizannal, tudtuk, hogy gyorsan játszanak, az átlövő-beálló kapcsolatot erőltetik, ennek tudatában szerveztük meg a védelmünket. Nagy tehet hárult a kapusainkra, szerencsére ezt kiválóan megoldották. Örülök, hogy a gyors lerohanásaink szépen ültek, és sikerült gyakorolnunk az emberhátrányos játékot is... Ma jó volt a Pick Szeged környékén dolgozni, köszönöm a drukkereknek, hogy ilyen sokan eljöttek, és készülünk a következő feladatra."

A csoport további eredményei:

Ademar Leon (spanyol) – THW Kiel (német) 28-28 (12-15) Köbenhavn (dán) – Montpellier (francia) 31-29 (21-12)

A csoport állása:

1. Köbenhavn (dán) 6 pont/3 mérkőzés (98-78) 2. Montpellier (francia) 6/4 (127-115) 3. Ademar Leon (spanyol) 5/4 4. THW Kiel (német) 3/3 5. Pick Szeged 2/4 6. Partizan Belgrád (szerb) 0/4 A Kiel-Köbenhavn mérkőzést december 18-án pótolják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.