Határidők az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November végéig kell adatszolgáltatási kötelezettségeiknek elektronikus úton eleget tenniük azoknak, akik részt vettek az agrár-környezetgazdálkodási (akg) programban – tájékoztatott Oláh Rajmund agrárkamarai szaktanácsadó.

Az akg támogatásban résztvevő termelőknek elérkezett a 2010/2011-es gazdálkodási év gazdálkodási napló és tápanyag gazdálkodási tervének elektronikus beadási időszaka. „Az úgynevezett Web-Gazdálkodási Naplót (Web-GN) november 30-áig kell benyújtaniuk a programban résztvevő gazdálkodóknak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH)” – hívta fel a figyelmet a határidőre a szakember. Oláh Rajmund hozzátette, a tavalyi évhez képest több adatok kell szolgáltatniuk az érintetteknek. A GN főlapon az ügyfelek adatait is részletesebben kérdezik, míg a GN-1-es lap a gazdaság bizonyos területi adataival bővült.
„Lényegi változás továbbá, hogy a GN-02-05 adatlapok az egyes előforduló vis maior események rögzítésére szolgáló mezővel, míg a GN-10 a permetezési napló bevallási adataival bővült” – sorolta Oláh Rajmund a változásokat.

Aki nem teljesíti az adatszolgáltatást november 30-áig, vagy hiányosan közli adatait, az szankciókra számíthat. Adatrögzítés elmulasztása esetén az előző gazdálkodási év támogatásának 30%-át vonják le a gazdától. Fontos azt is tudni, hogy az elektronikus bevallás határidőn túli benyújtására sajnos nincs lehetőség.

Az adatokat a tavalyi évhez hasonlóan az MgSzH által e célból működtetett felületen tudják az érintettek feltölteni ITT.

A kitöltésben természetesen segítséget nyújtanak a területileg illetékes agrárkamarai tanácsadók és falugazdászok.

Előző sztori

Új “Szekta” alakul a közművelődésért

Következő sztori

Öt és fél év a hajléktalant agyonverő férfinek