Gazdaság

Határidők az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek

Határidők az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek

2011. október 20., csütörtök
Határidők az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek

November végéig kell adatszolgáltatási kötelezettségeiknek elektronikus úton eleget tenniük azoknak, akik részt vettek az agrár-környezetgazdálkodási (akg) programban – tájékoztatott Oláh Rajmund agrárkamarai szaktanácsadó.

Az akg támogatásban résztvevő termelőknek elérkezett a 2010/2011-es gazdálkodási év gazdálkodási napló és tápanyag gazdálkodási tervének elektronikus beadási időszaka. „Az úgynevezett Web-Gazdálkodási Naplót (Web-GN) november 30-áig kell benyújtaniuk a programban résztvevő gazdálkodóknak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH)” – hívta fel a figyelmet a határidőre a szakember.

Oláh Rajmund

hozzátette, a tavalyi évhez képest több adatok kell szolgáltatniuk az érintetteknek. A GN főlapon az ügyfelek adatait is részletesebben kérdezik, míg a GN-1-es lap a gazdaság bizonyos területi adataival bővült. „Lényegi változás továbbá, hogy a GN-02-05 adatlapok az egyes előforduló vis maior események rögzítésére szolgáló mezővel, míg a GN-10 a permetezési napló bevallási adataival bővült” – sorolta Oláh Rajmund a változásokat. Aki nem teljesíti az adatszolgáltatást november 30-áig, vagy hiányosan közli adatait, az szankciókra számíthat. Adatrögzítés elmulasztása esetén az előző gazdálkodási év támogatásának 30%-át vonják le a gazdától. Fontos azt is tudni, hogy az elektronikus bevallás határidőn túli benyújtására sajnos nincs lehetőség. Az adatokat a tavalyi évhez hasonlóan az MgSzH által e célból működtetett felületen tudják az érintettek feltölteni

ITT

. A kitöltésben természetesen segítséget nyújtanak a területileg illetékes agrárkamarai tanácsadók és falugazdászok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.