Sport

Futsal: szerdán magyar kupában a két szegedi férficsapat

Futsal: szerdán magyar kupában a két szegedi férficsapat

2011. október 4., kedd
Futsal: szerdán magyar kupában a két szegedi férficsapat

Minden fronton tart a bajnokság a hazai futsalban, szerdán a magyar kupa küzdelmei is elkezdődnek. Az UTC idegenbe megy, az SZTE EHÖK SE itthon szerepel.

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, melynek az alacsonyabban rangsorolt fél ad otthont. Az NB I-es UTC-Junior Sport az NB II Keleti csoportjában szereplő Salgótarján otthonában lép pályára egyértelmű továbbjutási reményekkel. Tavalyi másodosztályú mérkőzéseiken mindkét alkalommal az újszegedi gárda győzött, ősszel hazai pályán 18-1-re, tavasszal idegenben 7-1-re - utóbbit ráadásul tartalékosan, gyenge játékkal érte el a Brinszky-legénység. Előzetes információk szerint ezúttal sem tud a legerősebb keret útra kelni, ám vélhetően nem okoz gondot az utazóknak a győzelem és a továbbjutás megszerzése. Az UTC-t már jól tudjuk, hogyan áll helyt az élvonalban újoncként, fennállása óta hazai pályán továbbra is veretlenül a tétmeccseken, idegenben azonban egyelőre még két vereség a mérleg. A Salgótarjánról már tavaly is hamar megtudtuk, hogy a másodvonal keleti felének pofozógépe, egyelőre ez idén sincs másképp, két forduló alatt két vereség, előbb a Rákosmenti FC otthonában 8-1-re, majd legutóbb hétfőn, Gyöngyösön 6-2-re kaptak ki. A találkozót október 5-én, szerdán este 20 órától rendezik a salgótarjáni sportcsarnokban. Az SZTE EHÖK SE dolga nehezebbnek tűnik, hiszen a tavalyi Nyíradonyi Huszárok NB I-es utódját, a DEAC-Armada együttesét fogadják a Csonka-szakközépiskolában szerda este 20.15-től. A vendégek a bajnokságban egy-egy győzelem és döntetlen mellett három vereséggel a tabella 10. helyét foglalják el jelenleg, erejüket jellemezheti, hogy egyetlen diadalukat az NB II Keleti csoportját megnyerő Gödöllő Bikák otthonában aratták, 6-3-ra. Igaz azóta csak kudarcélmény jutott nekik osztályrészül, legutóbb hétfőn, hajdú-bihari megyei rangadón a bihariak verték a hajdúságiakat, azaz a Berettyóújfalu diadalmaskodott, méghozzá 6-1-re. Az SZTE EHÖK itthon a Kispesttől kapott nyolcat egy ellenében, legutóbb viszont a Rubeola kettes csapatának otthonában kevésen, egészen pontosan 13 másodpercen múlt a pontszerzés. A nőknél a SZAK-Boszorkányok október 15-én, szombaton 18.30-kor az NB II-es kiskunfélegyházi Astra otthonában játszanak majd, addig azonban van még egy Fradi elleni hazai bajnoki is a hétvégén. A továbbjutás sorsa egyébként itt is egyetlen mérkőzésen dől el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.