/

Egy makói férfi meggyilkolása miatt indult per Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a makói Farkas Zsolt pere kedden a Csongrád Megyei Bíróságon, Szegeden; a férfit azzal vádolják, hogy különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy 57 éves férfit.

A vádirat szerint a 41 esztendős, italozó életmódot folytató férfi az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. Az asszony egy alkalommal megemlítette, hogy az 57 esztendős későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a férfit.
Farkas Zsolt 2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel, amikor újra eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, és ott az ágyban fekvő, alvó sértettet egy léccel és más eszközzel kitartó, durva módon ütlegelni kezdte. A bántalmazás következtében az 57 éves férfi a helyszínen meghalt. Halála közvetlen oka légzési elégtelenség volt, amely kétoldali sorozatos bordatörés és tüdőzúzódás, valamint diffúz vérbelehelés következménye volt.

A vádlott a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, akinek otthonában is járt a kérdéses éjszakán, de elmondása szerint nem bántalmazta a férfit, és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott közölte: a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem emlékszik.
A férfin – saját kérésére – poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szakértő szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is a vádlottként azonosította. A kiemelt ügyeknek megfelelő eljárásrend szerint zajló per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Előző sztori

Kézilabda: értékes döntetlen Budaörsön

Következő sztori

Kézilabda: nem bírt a listavezetővel a KSZSE + FOTÓK