Sport

Vízilabda: Debrecenben kezdi az OB I-et a Beton

Vízilabda: Debrecenben kezdi az OB I-et a Beton

2011. szeptember 29., csütörtök
Vízilabda: Debrecenben kezdi az OB I-et a Beton

Szombaton este Debrecenben megkezdi az új élvonalbeli szezont a Szeged Beton férfi vízilabda-együttese. A hazaiak alaposan erősítettek a nyáron, igazi rangadó várható.

Túl van a

magyar kupa

, illetve a Bajnokok Ligája mindkét selejtezőcsoportjainak küzdelmein a Szeged Beton, múlt vasárnap

a Primorje Rijeka elleni győzelemmel

a csoportelsőséget is sikerült megszerezni, ami azt jelentette, hogy a főtábla sorsolásának

3. kalapjába került

Vincze Balázs

együttese. A selejtezők után azonban nincs megállás, a héten előrehozott mérkőzéssel (Szentes - Szolnok 7-9) elrajtolt a magyar férfi vízilabda bajnokság 106. idénye. A nyitóforduló többi találkozóját szombaton vívják, Molnár Tamásék Debrecenben vendégszerepelnek. A hajdúsági együttes elleni mérkőzés tavaly még nem számított rangadónak, ám a cívis város alakulata alaposan megerősödött a nyáron, hiszen a Fraditól odaigazolt a kétszeres olimpiai bajnok

Varga Tamás

, a LEN-kupa-győztes szerb center

Szasa Misics

, s a korábbi szegedi tréner

Gyöngyösi András

rendelkezésére áll majd a Betonból érkező

Vindisch Ferenc

, továbbá

Tóth Zoltán

(Ferencváros),

Létay Krisztián

(Vasas),

Hegedűs István

(Pécs),

Éles Vilmos

(Szentes) és

Nébald Olivér

kapus (Eger), valamint két 18 éves tehetség,

Dőry Farkas

és

Párkányi Ákos

is. Bár a felkészülési találkozókból sok mindenre nem lehet következtetni, mégis jelzésértékű lehet a debreceniek két győzelme a szeptember eleji, hazai rendezésű tornán az utóbbi öt szezonban az OB I-et zsinórban négyszer megnyerő, legutóbb az Egerrel szemben ezüstérmes Vasas ellen. "Mindenképp a három pontért megyünk, ehhez ugyanolyan koncentrációra lesz szükség mint a hétvégén, a BL-selejtezőkön.

Aljosa Kunac

, bár ma már edzett, biztosan nem fog játszani, rá tehát nem számíthatok ezúttal, de van másik 14 játékos, aki harcra kész. Sűrű néhány napnak nézünk elébe, hiszen kedden már Szolnokra megyünk. Mindkét csapatot a négy közé jutásba beleszólni tudó alakulatnak tartom" - közölte portálunkkal Vincze Balázs vezetőedző a bajnoki rajttal kapcsolatban. Mint közismert, a nyáron a Fraditól igazolt horvát világbajnok Kunac, a vasárnapi Primorje Rijeka elleni mérkőzésen szenvedett orrcsonttörést, az edzéseket speciális védőmaszkban látogatja egy ideig. A csapat felkészülését valamelyest hátráltatják az újszegedi sportuszoda sátorállítási munkálatai is. A két együttes a tavalyi kiírásban kétszer találkozott, mindkétszer Juhász Zsolték bizonyultak jobbnak: előbb

itthon 14-2-re

, majd idegenben,

nehezebb meccsen 11-8-ra

diadalmaskodtak. A nyári átigazolásokban megerősödött hajdúságiak ellen ezúttal inkább az utóbbihoz hasonló, küzdelmes meccsre lehet számítani.

A férfi vízilabda OB I 1. fordulójának programja (szombat):

Kaposvári Vízilabda Klub - Groupama Honvéd

11 óra

PVSK-Füszért - TEVA-Vasas-UNIQA

16 óra

BVSC- Zugló - FTC-Fisher Klíma

17 óra

Debrecen Fujitsu - Szeged Beton

18.15

Orvosegyetem SC - ZF-Eger

19 óra

Kedden játszották:

Bodrogi Bau Szentesi CS&K Szentes - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7-9

Szerdán játszották (előrehozott mérkőzés a 2. fordulóból):

FTC-Fisher Klíma - ZF-Eger 11-13

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.