Gazdaság

Van igény a rendszeres megtakarításokra

Van igény a rendszeres megtakarításokra

2011. szeptember 15., csütörtök
Van igény a rendszeres megtakarításokra

A 30 és 40 év közötti lakosság 51 százaléka rendelkezik megtakarítással, de a félretett pénz a legtöbb esetben kevesebb, mint félmillió forint - derült ki az OTP Alapkezelő legújabb kutatásából.

A 30 és 40 év közötti 400 válaszadó bevonásával készült kvantitatív kutatás eredményei szerint a magyarországi középkorú lakosság mintegy 50 százaléka gondolkozik hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarításokban. Az OTP Alapkezelő tájékoztatása szerint a megkérdezettek egyharmadának van hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarítása, azonban és a válaszadók mindössze 21 százalék állította, hogy valóban félre tud tenni minden hónapban valamekkora összeget. A rendszeres megtakarítási célok között két fő elemet említettek a megkérdezettek mind közép, mind hosszú távon: lakásvásárlás, vagy felújítás, illetve a gyereknevelés költségeire való előre gondolkodás, de középtávon utazásra is szívesen gyűjtenek. A válaszadók negyede bizonytalan abban, mire is volna érdemes félretennie. Az OTP Alapkezelő közleménye szerint a válaszok eredményeit figyelembe véve alakították ki az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás feltételeit, hogy azok számára is elérhetővé váljon a rendszeres befektetés lehetősége, akik havonta csak kisebb összegeket tudnak félretenni. Ennek egyik lényeges eleme, hogy az OTP Bank 2011. december 31-dikéig - a kisebb összegű megtakarításokat is ösztönözve - az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás díját elengedi, emellett az akció ideje alatt öt kiemelt OTP befektetési alap esetében nem kérnek vételi jutalékot, így ezekre a megbízás ez idő alatt teljesen ingyenes, a kiemelt ajánlatban nem szereplő OTP alapokra pedig egységes, rendkívül kedvezményes vételi jutalékot alkalmaznak - írja közleményében az OTP Alapkezelő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.