Van igény a rendszeres megtakarításokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 30 és 40 év közötti lakosság 51 százaléka rendelkezik megtakarítással, de a félretett pénz a legtöbb esetben kevesebb, mint félmillió forint – derült ki az OTP Alapkezelő legújabb kutatásából.

A 30 és 40 év közötti 400 válaszadó bevonásával készült kvantitatív kutatás eredményei szerint a magyarországi középkorú lakosság mintegy 50 százaléka gondolkozik hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarításokban.
Az OTP Alapkezelő tájékoztatása szerint a megkérdezettek egyharmadának van hosszú távú, havi rendszerességgel gyarapított megtakarítása, azonban és a válaszadók mindössze 21 százalék állította, hogy valóban félre tud tenni minden hónapban valamekkora összeget.
A rendszeres megtakarítási célok között két fő elemet említettek a megkérdezettek mind közép, mind hosszú távon: lakásvásárlás, vagy felújítás, illetve a gyereknevelés költségeire való előre gondolkodás, de középtávon utazásra is szívesen gyűjtenek. A válaszadók negyede bizonytalan abban, mire is volna érdemes félretennie.
Az OTP Alapkezelő közleménye szerint a válaszok eredményeit figyelembe véve alakították ki az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás feltételeit, hogy azok számára is elérhetővé váljon a rendszeres befektetés lehetősége, akik havonta csak kisebb összegeket tudnak félretenni.
Ennek egyik lényeges eleme, hogy az OTP Bank 2011. december 31-dikéig – a kisebb összegű megtakarításokat is ösztönözve – az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás díját elengedi, emellett az akció ideje alatt öt kiemelt OTP befektetési alap esetében nem kérnek vételi jutalékot, így ezekre a megbízás ez idő alatt teljesen ingyenes, a kiemelt ajánlatban nem szereplő OTP alapokra pedig egységes, rendkívül kedvezményes vételi jutalékot alkalmaznak – írja közleményében az OTP Alapkezelő.

Default thumbnail
Előző sztori

Jóváhagyták az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzési kérelmét

Default thumbnail
Következő sztori

Támogatás a juh- és kecskejelölő eszközökre

Legutóbbi hasonló cikkek