Sport

Tombácz védésekkel és góllal repítette az UTC-t + VIDEÓ

Tombácz védésekkel és góllal repítette az UTC-t + VIDEÓ

2011. szeptember 20., kedd
Tombácz védésekkel és góllal repítette az UTC-t + VIDEÓ

A tétmérkőzésen pályafutása első találatát jegyző kapus szerint felkészültek rá, hogy a Berettyóújfalu szinte az egész meccsen vészkapussal, öt a négy ellen futsalozik.

Ahogy arról már korábban írtunk, hétfő este – a papírformát felborítva –

bravúros győzelmet aratott a UTC-Junior Sport

csapata a férfi futsal NB I 3. fordulójában. A siker annak tudatában bír igazán komoly sportértékkel, hogy a bajnokság egyik legerősebb együttese, a Berettyóújfalu látogatott az újszegedi sportcsarnokba. Többek között a 8-4-es hazai győzelemről kérdeztük a sok nagyszerű teljesítményt produkáló játékos közül is talán kiemelkedő kapust,

Tombácz Róbertet

. A 25 éves hálóőrrel kapcsolatban érdemes tudni, azonkívül, hogy élvonalbeli futsaljátékos, a labdarúgó megyei I. osztályban szereplő Algyő SK játékosa. Ráadásul a hét végén a Mindszent SE elleni idegenben aratott 7-0-s sikerrel debütált a régi-új csapatának kezdő tizenegyében – ahol 2007 és 2009 között már szerepelt korábban.

- Először is gratulálunk a fergeteges sikerhez! Az előzetes esélylatolgatások alapján nem a Szegedet tartották a meccs esélyesének, mégis sikerült nagyon összeszedett és fegyelmezett játékkal felülkerekedni az ellenfélen. Mennyire hatott meglepetésként, hogy a vendégek szinte az egész összecsapás alatt csak ritkán alkalmazták a kapusukat, s öt mezőnyjátékossal rohamoztak annak reményében, hogy így eredményesebb lesz a támadójátékuk?

- Az az igazság, hogy nem okozott nekünk meglepetést a Berettyóújfalu azáltal, hogy az első perctől kezdődően tulajdonképpen öt a négy ellen álltak fel, mivel egész héten ennek megfelelően edzettünk. Hihetetlen erőket mozgósítottunk a védekezésben, ami a találkozó egészére nézve véleményem szerint nagyon jól működött.

- A bajnoki hangulatát alapvetően meghatározta a nagyszerű kezdés. Tudatosan igyekeztek már a kezdéskor nyomás alá helyezni az ellenfelet?

- Igen, a taktikánk része volt, hogy felvállaljuk a támadásvezetést is, amennyiben lehetőségünk lesz rá. Az Aramis elleni bajnokin beálltunk védekezni, rosszul kezdtünk, s ez meghatározta a vendégszereplésünk végkimenetelét – 10-4-es vereséget szenvedtünk. Úgy éreztük, hogy hazai pályán, ráadásul ilyen sok néző előtt egyszerűen muszáj nekimennünk a legutóbbi döntősnek. Nagyon örülünk, hogy ennek meglett az eredménye!

- Ráadásul a második gyors gólt kapusként ön szerezte, ami sokat javított a már egyébként is remek kezdésen. Ritkaságszámba megy, hogy a hálóőr is feliratkozik a góllövőlistára. Mennyire jelentett újdonságot a saját karrierjében a találat?

- Valóban, egyáltalán nem jellemzők a kapusgólok – mindeddig én sem szereztem még a futsalban, csak kapufát – de talán a legjobbkor sikerült ezen változtatnom! 1-0 után én is betaláltam, ami láthatóan megzavarta a vetélytárs gárdát, s egy rövid időre vissza is hozták a kapusukat, ami nekünk nagyon jó hír volt.

- Egy ilyen szép este után mennyire lehet realistán tekinteni a jövőbe? Mi a célkitűzésük újonc csapatként a most futó bajnoki szezonra nézve?

- Továbbra is az 1-8. helyek valamelyikét igyekszünk megszerezni. Azt hiszem, hogy két ilyen csodálatos győzelem után reális esélyünk lehet erre. Jelen pillanatban három csapat – a Győr, a Berettyóújfalu és az Aramis – emelkedik ki a mezőnyből, a 4-12. helyezett gárdák játékosállományában nincsenek jelentős különbségek, könnyen lehet, hogy csak nüanszok fognak dönteni, így a 4. helyet is meg lehet szerezni!

Budai Levente

Nézze meg Tombácz kapusgólját a Telin Televízió felvételén!

http://www.youtube.com/watch?v=0lcFERSkzK0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.