Százmilliókat követelnek Bokrostól és Dávid Ibolyától

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bokros Lajos MDF-es európai parlamenti képviselőtől 280 millió, Dávid Ibolyától a párt egykori elnökétől 78 millió forintot követel a párt jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) az ATV televízió információi szerint.

Makay Zsolt, a szervezet elnöke a kereskedelmi tévé híradójában szombaton jelentette be, hogy bírósághoz fordulnak.
A JESZ átvilágította a jogelőd MDF gazdálkodását, és arra jutott, hogy Dávid Ibolya volt elnökként több, a párt számára előnytelen szerződést kötött, Bokros Lajos pedig – aki az MDF színeiben indult és jutott mandátumhoz a 2009-es európai parlamenti (EP) választáson – idén januárban felszólítás ellenére sem adta vissza mandátumát a pártnak. Az EP-képviselő azt közölte: megtartja mandátumát, mert az MDF vezetői a választás előtt arra kérték fel, hogy párton kívüliként vállalja az EP-választásokon az MDF-lista vezetését, képviselői mandátumát pedig programja alapján a választók bizalmából kapta – olvasható az atv.hu internetes oldalon.
Az MDF április 8-tól folytatja Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven tevékenységét. Makay Zsolt akkoriban arról beszélt: a jogutódlás helyett könnyebb lett volna új szervezetet alapítaniuk és “elsomfordálni” az MDF adósságállománya elől, ehelyett azonban életerejüket bizonyítva az újjászerveződést választották, és úgy döntöttek, kinyitják kapuikat az új nemzedékek előtt.

Előző sztori

Kajak-kenu: két érem, értékes tapasztalatok az előolimpián

Következő sztori

LMP: Kormánybiztost a parlagfű ellen