Közélet

Román-magyar kooperáció az illegális migráció ellen

Román-magyar kooperáció az illegális migráció ellen

2011. szeptember 21., szerda
Román-magyar kooperáció az illegális migráció ellen

Az illegális migráció elleni közös és hatékony fellépés volt a témája annak a megbeszélésnek, amire szerdán délelőtt került sor a Kiszombor-Csanád Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen magyar és román rendőri vezetők részvételével - tájékoztat a CSMRFK Sajtószolgálata.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében szakemberek legutóbb szeptember 8-án Röszkén egyeztettek az illegális migrációval kapcsolatos közös fellépés aktuális kérdéseiről, ahol a szerbiai rendőri vezetők mellett az osztrák partnerek is képviseltették magukat. A munka folytatásaként ezúttal a román partnerekkel találkozott a

Lukács János

dandártábornok, megyei főkapitány által vezetett delegáció. A munkaértekezleten a Temes Megyei Határrendőr Felügyelőség helyettes vezetője,

Popara Marius Dan

rendőrségi főbiztos,

Tache Ilie

rendőrségi főbiztos, a Nagyszentmiklósi Határrendőr Kirendeltség vezetője, valamint

Giura Ionut

rendőrségi biztos, az Arad Megyei Határrendőr Felügyelőség osztályvezetője vett részt. A magyar fél helyzetértékelést adott a határsértők és embercsempészek elleni küzdelem jelenlegi állásáról, valamint jelezte, hogy tapasztalataik szerint a hármashatár térségében is egyre erősödik a migrációs nyomás. A román határrendész szakemberek arról tájékoztatták a magyar felet, hogy a területen folyamatosan stabil hőkamerát működtetnek, illetve számos további technikai fejlesztést hajtanak végre annak érdekében, hogy az illegális migráció elleni fellépésük még hatékonyabb legyen. A két ország szakemberei kontaktszemélyeket jelölnek ki, hogy a magyar-román határrendészeti és bűnüldöző szervek közötti információcsere ezen a téren is zökkenőmentesen és folyamatosan történjen. Megállapodtak abban, hogy az eddig is működő közös román-magyar járőrszolgálatot októbertől megerősítik és rendszeressé teszik, melynek célja a mélységi ellenőrzések hatékonyabbá tétele - áll a sajtóanyagban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.