Németh György és Varsányi András fotói a Reökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Németh György 60. születésnapja alkalmából rendezett fotókiállítása, valamint Varsányi András fényképei várják szombattól a Reök látogatóit.

Csütörtöktől Varsányi András fotográfus tárlatát tekinthetjük meg a Reök aulájában, szombattól pedig Németh György jubileumi fotókiállítását láthatja a közönség.

A fiatal, végzettség szerint matematika-számítástechnika tanár, építészmérnök és okleveles építész Varsányi András „Perfect day” címet viselő kiállításának zömében fekete-fehér képei részleteket ábrázolnak tájakból és épületekből. Pillanatfelvételeknek is nevezhetnénk őket, melyek csupán a hangulatot, impressziót közvetítik egy-egy motívummal.

Németh György fotóművész idén ünnepelte 60. születésnapját. Az összegző tárlat pályafutásának sok tízezer képe közül válogat – közölte Nátyi Róbert, a kiállítóhely művészeti vezetője.
Bár Németh György hosszú éveken át az MTI fotóriportereként dolgozott, a november 13-ig megtekinthető kiállítás képei között nincs egyetlen sajtófotó sem, valamennyi önálló művészeti alkotás. A bemutatott képeket négy témakörre lehet bontani: az első teremben a Helyek és emberek egységes látásmódban készült portrékat és emberi lakhelyeket mutat be a világ egymástól távol eső részein.
Korábban már több kiállításon is találkozhatott a közönség a művész Erdélyben készült egyedi hangulatú alkotásaival, most a torockói, csíkszeredai, brassói és segesvári túrákon született képekből látható egy kamaratárlatnyi válogatás.
Az anyag legdrámaibb hatású művei azok a képek, melyet a fotós a Homokhátság szerb határ menti tanyái készített. A sötét tónusú alkotások a magányosan élő emberek világtól elzárt mindennapjait mutatják be a közönségnek.
A tárlat záró szekciója a Santiago de Compostelába vezető, csaknem 900 kilométeres zarándokút pillanatait idézik föl, melyet 2010-ben járt végig Németh György kezében fényképezőgépével.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyarságuk vállalására buzdítják a vajdaságiakat

Default thumbnail
Következő sztori

Felborult kamion a Földeáki útnál

Legutóbbi hasonló cikkek