Kultúra

Németh György és Varsányi András fotói a Reökben

Németh György és Varsányi András fotói a Reökben

2011. szeptember 29., csütörtök
Németh György és Varsányi András fotói a Reökben

Németh György 60. születésnapja alkalmából rendezett fotókiállítása, valamint Varsányi András fényképei várják szombattól a Reök látogatóit.

Csütörtöktől

Varsányi András

fotográfus tárlatát tekinthetjük meg a Reök aulájában, szombattól pedig

Németh György

jubileumi fotókiállítását láthatja a közönség. A fiatal, végzettség szerint matematika-számítástechnika tanár, építészmérnök és okleveles építész Varsányi András „Perfect day” címet viselő kiállításának zömében fekete-fehér képei részleteket ábrázolnak tájakból és épületekből. Pillanatfelvételeknek is nevezhetnénk őket, melyek csupán a hangulatot, impressziót közvetítik egy-egy motívummal. Németh György fotóművész idén ünnepelte 60. születésnapját. Az összegző tárlat pályafutásának sok tízezer képe közül válogat - közölte

Nátyi Róbert

, a kiállítóhely művészeti vezetője. Bár Németh György hosszú éveken át az MTI fotóriportereként dolgozott, a november 13-ig megtekinthető kiállítás képei között nincs egyetlen sajtófotó sem, valamennyi önálló művészeti alkotás. A bemutatott képeket négy témakörre lehet bontani: az első teremben a Helyek és emberek egységes látásmódban készült portrékat és emberi lakhelyeket mutat be a világ egymástól távol eső részein. Korábban már több kiállításon is találkozhatott a közönség a művész Erdélyben készült egyedi hangulatú alkotásaival, most a torockói, csíkszeredai, brassói és segesvári túrákon született képekből látható egy kamaratárlatnyi válogatás. Az anyag legdrámaibb hatású művei azok a képek, melyet a fotós a Homokhátság szerb határ menti tanyái készített. A sötét tónusú alkotások a magányosan élő emberek világtól elzárt mindennapjait mutatják be a közönségnek. A tárlat záró szekciója a Santiago de Compostelába vezető, csaknem 900 kilométeres zarándokút pillanatait idézik föl, melyet 2010-ben járt végig Németh György kezében fényképezőgépével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.