Közélet

Magyar szakemberek is kínai vizet kezelnek

Magyar szakemberek is kínai vizet kezelnek

2011. szeptember 17., szombat
Magyar szakemberek is kínai vizet kezelnek

A következő 5 évben több mint 100 milliárd eurót fordíthat Kína az ország vízkezelési és szennyvíztisztítási helyzetének javítására, amelyben magyar szakemberek is fontos szerepet kaphatnak - tájékoztatta az Organica Zrt. az MTI-t.

A programban kiemelt szerepet kaphat a hazai fejlesztésű Organica élőgépes szennyvíztisztítási technológia. A hagyományos eljárásokat magas szintű mérnöki ökológiával, biotechnológiával, valamint informatikai megoldásokkal ötvöző eljárás világszerte jelentős elismerésre tett szert - emelik ki. Emlékeztetnek rá, hogy két éve indult el az a kutatás-fejlesztési projekt, amely a 15 millió lakosú kínai metropolisz, Sencsen (Shenzen) város vízminőségének javítását célozza. A közös munka több mint 400 millió forintos költségvetéssel és a magyar kormány részéről 278 millió forintos támogatással indult. A napokban zárult a program első szakasza, az Organica szakemberei felmérték a kínai nagyváros jelenleg meglévő szennyvízrendszerét és annak 27 nagyméretű, üzemben lévő szennyvíztisztítóját. Kiválasztották a kritikus pontokat és kidolgozták a megoldási koncepciót. Két év alatt már két Organica élőgép technológiával épült telepet is átadtak, s ez komoly referenciát jelent a további együttműködéshez - olvasható a cég közleményében. Ezután kijelölhetik azokat a meglévő szennyvíztelepeket, amelyeket Organica technológiával fognak hatékonyabbá tenni. Az együttműködés hosszú távú célja, hogy a sencseni modellre alapozva a programot hamarosan egész Kínára kiterjesszék - jegyzik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.