Közélet

LMP: törvénysértő a "számok nélküli" költségvetési tervezet elfogadása

LMP: törvénysértő a "számok nélküli" költségvetési tervezet elfogadása

2011. szeptember 4., vasárnap
LMP: törvénysértő a "számok nélküli" költségvetési tervezet elfogadása

Az LMP szerint törvénysértő helyzet alakult ki a Matolcsy György vezette nemzetgazdasági tárca szervezetlensége miatt, a kormány olyan költségvetési tervezetet tárgyalt meg és fogadott el szerdán, amelyben nem szerepeltek számok.

Vágó Gábor

, a párt országgyűlési képviselője, a számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az írta: sajtóhírek szerint költségvetési tervezet helyett csak néhány oldalas, számokat nem tartalmazó "irományról" tárgyalhatott a kormány. Ez a tervezési folyamat "vészes csúszására" utal, s nem felel meg az államháztartási törvény azon előírásának, hogy "az államháztartásért felelős miniszter augusztus 31-ig (...) terjeszti a kormány elé a költségvetési törvényjavaslat tervezetét" - közölte az ellenzéki képviselő. Az LMP szerint ezzel ismét bebizonyosodott, hogy

Matolcsy György

"hadilábon áll a számokkal, és nem képes kézben tartani még a költségvetést előkészítő folyamatot sem". A Lehet Más a Politika felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy szüntesse meg a törvénysértő állapotot. Az ökopárt továbbra is ötpárti megbeszélés összehívását szorgalmazza egy válságkezelő csomag összeállítására, amely garantálná, hogy az egykulcsos adó megszüntetésével elkerülhetőek legyenek az újabb megszorítások például az egészségügyben, az oktatásban vagy a környezetvédelemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.