Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: nehezen ment tovább a HFC a kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A SZEGEDma.hu Csongrád megyei labdarúgó magyar kupa hétközi fordulójának egyik érdekes találkozójára Üllésen került sor, ahol a megyei II. osztály listavezetője az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-t fogadta.

A találkozó előtt mindkét csapat edzőjének akadtak összeállítási gondjai, a hazaiaknál Polgár Attila nem számíthatott a középpályás Hágelmannra, míg leggólerősebb játékosa Kohlrusz és a HFC-ben is megfordult Vér kisebb sérülés miatt csak a kispadon foglalt helyet. A vendégeknél Kandó Róbert Martont és Antalt azért nem jelölte a keretbe, mert a két játékosnak kötelező (!) részt vennie a vasárnapi országos Postás kupán, így a Csepel elleni bajnokin sem tudnak pályára lépni.

A találkozó első perceiben azonnal letámadott a HFC, de óriási meglepetésre egy előre vágott labdát Kovács kapus rosszul számított ki, a labda átpattant rajta és Gyuris elé került, akinek begurítását Kormos Attila lőtte a kapuba, 1-0. A folytatásban teljesen behúzódott a kapuja elé az Üllés, a vásárhelyiek nem igazán tudtak semmit kezdeni a mezőnyfölényükkel, a legígéretesebb helyzetet pedig Domonkos a kapufára lőtte.

Fordulás után azonnal góllal kezdett a vásárhelyi gárda, egy védelmi hibát kihasználva Piti került helyzetbe és nem hibázott, 1-1. A gól után tovább támadtak az NB III-asok és a negyedóra végén a szükségből ezúttal bal oldali védőt játszó Potloka a vezetést is megszerezte, 1-2. A hátralévő fél órában kemény csatát láthatott a szépszámú közönség, az arany színű mezben játszó hazaiak megpróbáltak egyenlíteni, míg a kék-sárga vendégek támadásaiba sok hiba csúszott. Végeredményben a HFC a vártnál jóval nehezebben ugyan, de kivívta a továbbjutást, így a vásárhelyiek várhatják a következő forduló sorsolását.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 2. forduló

Üllés LC – Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (1-0)
Üllés, 100 néző. Vezette: Bánáthy
Üllés: Bazsó J. – Bazsó F., Szabó B., Kormos K., Kiss M. – Király (Babarczi), Donciu (Vér), Kormos A., Bodré – Gyuris, Nikolényi (Kohlrusz). Edző: Polgár Attila.

HFC: Kovács – Huszár, Sipos, Bárkányi, Potloka – Kökény – Mátó (Krasznics), Koncz A. (Juhász I. S.), Piti (Major), Domonkos – Varga M. Edző: Kandó Róbert.
Góllövők: Kormos A. ill. Piti és Potlika.

Polgár Attila: “Szépszámú közönség előtt remek mérkőzést játszottunk, sajnos két kapitális védelmi hibánkat a vásárhelyiek könyörtelenül kihasználták.”

Kandó Róbert: “Ritmustalan volt a játékunk, amelybe ráadásul sok pontatlanság is becsúszott, így magunknak tettük nehézzé a továbbjutást.”

Kommentek

Sport

Végső búcsú a Felső Tisza-parti Stadiontól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Focival és mécsesgyújtással búcsúztatták a SZEOL-pályát.

Tovább olvasom

Egyetem

Hat bronzérmet nyertek a szegedi sárkányhajósok az Eb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A moszkvai versenyeznek 10 és 20 fős hajókban versenyeztek a résztvevők.

Tovább olvasom

Hírzóna

Olasz Anna ezüstérmet szerzett a kanadai világkupán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Alig pár óra alvás után.

Tovább olvasom

Aktuál