Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: NB I-esekkel nyert a KTE II. Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a harmadik fordulót játszották a csapatok a hétvégén. Megyénk három gárdája közül szombaton a Tisza Volán sima győzelmet aratott a tavalyi bajnok Tököl otthonában, míg a makóiak értékes döntetlennel tértek haza Tápiószecsőről. Vasárnapra maradt a HFC – Kecskeméti TE II. összecsapás, amelynek legfontosabb kérdése, hogy folytatódik-e a vásárhelyiek immár hagyományosan ritka rossz idénykezdése.

A találkozót megelőző napon már eljutott Vásárhelyre az a hír, hogy a válogatott mérkőzés miatti NB I-es szünetet kihasználva a kecskemétiek minden lehetőségüket kihasználják arra, hogy NB I-es visszajátszókkal erősítsék meg második csapatukat. A kezdés előtt Török László, a vendégek mestere elmondta, hogy a KTE NB I-es csapatának vezetőedzője, Tomiszlav Szivics kifejezett kérésére került a csapatba a jelentős NB I-es rutinnal rendelkező Ladislav Rybansky kapus, valamint Simon Attila és Urbán Gábor. Ezt azért tartották a hazaiak sportszerűtlennek, mert sem a DVSC (a Békéscsaba ellen), sem az Újpest (a Szeged 2011 ellen), de más csapatok sem használták ki ezt a lehetőséget.

A mérkőzés a FIFA Fair Play napi köszöntésével kezdődött, majd 6 percnyi játék után vendég lehetőséggel folytatódott, de Urbán Gábor jó helyzetben hibázott. A negyedóra végén egy jobb oldali beadásra Huszár és Forró érkezett, a KTE játékosa látványosat esett, de Tóth játékvezető jogosan intett továbbot. Egy perc múlva Marton szabadrúgása ment alig mellé. Feljött a vásárhelyi gárda, előbb Domonkos lövését védte Rybansky, majd Nuszpán löketébe az utolsó pillanatban léptek bele a védők. Az első félóra végén nagy kavarodás volt a hazai kapu előtt, de a vendégek próbálkozása Huszárról szögletre pattant. A félidő hajrájában a remekül játszó Forró előbb egy szabadrúgásból lőtt fölé, majd néhány perc múlva Kovács kapus védte a lövését.

A szünetben egyik edző sem cserélt, de a vendégek negyedóra után 4-2-3-1-es hadrendre álltak át. Két perc sem telt el és megszerezte a vezetést a KTE. Bizonytalankodott a HFC védelem közepe, a labdára Urbán Gábor csapott le és egy remek csel után lőtt a hazai kapuba, 0-1. Néhány perc múlva egy szép hazai támadás után Varga Máté lőtt mellé., majd az 53. percben Sipos nagy lövését Rybansky ütötte ki, a visszalőtt labdáról pedig lemaradtak a hazai támadók. Izgalmas, változatos volt a mérkőzés. A HFC nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de a kecskeméti kontrák is életveszélyesek voltak. A 60. perc meghatározó pillanat volt a végeredmény szempontjából, előbb Piti gólhelyzetben leadott lövését védte a vendégek kapusa, majd a kontrából Forrót játszották tisztára, aki nem is hibázott, 0-2. Az újabb gól kissé megfogta a vásárhelyieket, a 68. percben Kökény a saját térfelén elpasszolta a labdát és a jobb oldalról érkező beadást a tisztán maradt Forró biztos lábbal lőtte a tehetetlen Kovács kapujába, 0-3. Két perc múlva szépített a HFC, ekkor szabálytalankodtak a vendégek a büntetőterületen belül és a megítélt büntetőt Sipos értékesítette, 1-3. A záró húsz percben okosan őrizték előnyüket a vendégek, egy-egy lehetőség adódott mindkét kapu előtt, előbb Varga lövését kezezés gyanúsan blokkolták a védők, de a síp ezúttal néma maradt, majd a csereként beállt Hegedűs távoli lövése a hazai kapufán csattant.

Végeredményben a profi játékosokkal megerősített KTE megérdemelten szerezte meg a három pontot, de a hazaiak harcos játékukkal rászolgáltak a szurkolók elismerésére.

Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti TE II. 1-3 (0-0)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Tóth P.
HFC: Kovács K. – Huszár, Sipos, Bárkányi, Marton – Varga M., Antal (Konc A.), Kökény (Potloka), Domonkos (Mátó) – Piti, Nuszpán. Vezetőedző: Kandó Róbert.
KTE II.: Rybansky – Szénási, Szabó Gy., Urbán P., Farkas – Brdaric, Forró, Máté (Surányi), Tóth Cs. (Hajnal) – Simon, Urbán G. (Hegedűs). Vezetőedző: Török László.
Góllövők: Sipos (11-esből) illetve Forró (2) és Urbán G.

Kandó Róbert: “Az őszi három fordulóban lejátszott találkozók közül most játszottunk legjobban, de amíg ilyen egyéni hibákat követünk el, addig elmarad a pontszerzés. Holnapig átgondolom a további folytatást.”

Török László: “Az első félidőben ellenfelünk agresszív játéka engem nem, de a játékosaimat alaposan meglepte. Szünet után alakítottunk a csapat szerkezetén és három formás támadásunkat is góllal sikerült befejeznünk.”

Kommentek

Sport

Megtette az első lépést Köln felé a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kövesse velünk a férfi kézilabda BL első mérkőzését!

Tovább olvasom

Sport

Első lépés Köln felé: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged vasárnap 16 órakor Plockban lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Tovább olvasom

Sport

Fiola szerint van esélyünk a horvát klasszisok ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A MOL-Vidi játékosa ezúttal a lelátóról szorít a válogatottért, amelynek szerinte lehet esélye a világklasszisok ellen.  

Tovább olvasom

Aktuál