Gazdaság

Közel 200 millió bírság a nyári ellenőrzések nyomán

Közel 200 millió bírság a nyári ellenőrzések nyomán

2011. szeptember 22., csütörtök
Közel 200 millió bírság a nyári ellenőrzések nyomán

Lezárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzéssorozata, a hatóság várhatóan összesen több mint 188 millió forint bírságot szab ki a mulasztáson ért vállalkozásokra - tájékoztatta a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a hatóság országosan összesen több mint 5600 vizsgálatot végzett és az esetek 27 százalékában tapasztalt jogsértést. A legtöbb visszaélés továbbra is a számla- és a nyugtaadás terén, valamint a jövedéki termékekkel kapcsolatban merült fel, de nem javult a foglalkoztatás szabályszerűsége sem. Az országos akció nem csupán az üdülőterületekre és a nagyobb rendezvényekre, hanem a kisebb vásárokra is kiterjedt. Az ellenőrök és a pénzügyőrök főként a turisták által kedvelt területeken, a kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben, a nyári fesztiválokon, a strandokon, az üdülőhelyeken folytattak vizsgálatokat. A legtöbb mulasztás az alkalmi árusok, az őstermelők, illetve a vásárokon megjelenő vállalkozások körében fordult elő. Egyes fesztiválokon viszont kifejezetten pozitívak voltak a hatóság tapasztalatai - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.