Sport

Kosárlabda: csak a közönségnek játszik a Kosársuli

Kosárlabda: csak a közönségnek játszik a Kosársuli

2011. szeptember 19., hétfő
Kosárlabda: csak a közönségnek játszik a Kosársuli

Csak a nézők miatt indul a bajnokságban az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli. A csapat nehéz anyagi helyzetben van, a vezetőség már azon is elgondolkodott, hogy nevezzen-e a 2011-2012-es NB I/B csoportos bajnokságra.

Vannak azonban jó hírek is: megmaradt névadó szponzor, és új játékosok is érkeztek. Ők akár már a hétvégi, Szerencs elleni bajnoki nyitányon is bemutatkozhatnak a Hódtói Sportcsarnokban.

Elek András

, az egyesület elnöke és

Bauer Róbert

, az EnterNet 2001 Kft. ügyvezető igazgatója nemrégiben újabb egy éves támogatói szerződést írt alá. Az azonban óriási problémát jelent, hogy az elmúlt évek eredményes bajnoki szereplésének ellenére még mindig csak egy szponzorunk van, és nem kapunk önkormányzati támogatást sem. Az idén mindössze 400 ezer forint városi támogatáshoz jutottunk a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítványtól, utánpótlásunk versenyeztetésére – hangsúlyozta a Kosársuli vezetője. A sok nehézség ellenére tartozunk a szurkolóinknak annyival, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, nekik fogunk játszani – tette hozzá. A kék-sárgák a hétvégén az újonc Szerencs ellen kezdenek a bajnokságban. A szombat este 18 órakor kezdődő találkozóra – ahogy a vásárhelyiek összes hazai meccsére - az EnterNetnek köszönhetően továbbra is ingyenes lesz a belépés. Az első összecsapásra már két hónappal ezelőtt megkezdte a felkészülést a gárda. Örömteli, hogy a teljes tavalyi csapatot sikerült egyben tartani. Igaz,

Böszörményi Péter

visszavonult, de új játékosok is érkeztek. A keretben szerepel a mezőberényi

Kis Gergő

neve is, aki a Vásárhelyi Főiskolán tanul ősztől, így ideigazolt a Tiszaújvárosból. Míg a szerb

Szasa Vejinovics

a vajdasági Bácskatopolya csapatából érkezett, ő jövőre (mint már magyar állampolgár) szintén itt fog tovább tanulni. Emellett maradtak a tehetséges fiatalok is:

Schéda, Czuprák

és

Mucsi

is a BKF Vásárhelyi Főiskolai Karán kezdi meg tanulmányait. Mint arra a szurkolók emlékezhetnek, tavaly soha nem látott sérüléshullám söpört végig a csapaton, volt olyan, hogy a gárda legjobb hat játékosa közül senki sem volt hadra fogható. A helyzet valamelyest javult, de még most sem nevezhető túl rózsásnak. A március végén megsérültek közül

Mócsai

még edzeni sem tud.

Dani

és

Utasi

térde fáj, de szorgalmasan dolgoznak.

Szilágyi

talpa meggyógyult, azonban most ő is a térdével szenved. A több mint egy éve sérült

Czibere

szorgalmasan edz, egyre többet bír, de még bajnoki meccsen biztosan nem tud játszani. Mindezek ellenére a találkozó esélyese az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli lesz. A szurkolók egy sikerre éhes, motivált vásárhelyi csapatot láthatnak majd, ha ellátogatnak a hétvégi találkozóra a Hódtóiba. Újdonság, hogy a nézőknek dobóversenyeket is szerveznek, amelyekről a győztesek értékes ajándékokkal távozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.