Gazdaság

Korlátozott lehetőség a végtörlesztésre

Korlátozott lehetőség a végtörlesztésre

2011. szeptember 15., csütörtök
Korlátozott lehetőség a végtörlesztésre

Akik 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euró árfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - tudta meg a kormány szerdai döntését a Magyar Nemzet és az origo.hu internetes hírportál.

Az újság csütörtöki számában a kormány szerdai ülésén született döntésről azt írja, hogy ezeknek a devizahiteleseknek új megoldást dolgoz ki a kabinet. Csak azok élhetnek a rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztés lehetőségével - olvasható a Magyar Nemzetben -, akik 180 illetve 250 forinton, vagy ez alatt vettek fel devizahitelt. Az origo.hu hírportál információi szerint a kormány azzal érvel: "nyerészkednének" a hitelkiváltással azok, akik a rögzített árfolyam felett vettek fel devizahitelt és végtörleszthetnék azt. Az internetes portál emlékeztet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank havi átlagos svájci frank árfolyama "nagyjából 2009 januárja óta volt magasabb, mint 180 forint, kivételt képez a 2009 júniusától szeptemberig terjedő időszak, akkor néhány forinttal volt 180 alatt az átlagárfolyam".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.