Közélet

Klímaberendezést kapott a szőregi könyvtár + VIDEÓ, FOTÓK

Klímaberendezést kapott a szőregi könyvtár + VIDEÓ, FOTÓK

2011. szeptember 10., szombat
Klímaberendezést kapott a szőregi könyvtár + VIDEÓ, FOTÓK
A szőregi rózsafesztivál alatt az idén is igencsak meleg volt, így a helyi könyvtárban rendezett kiállítás és az ezt követő előadások közönsége inkább a kánikulától szenvedett, semmint a programot élvezte. Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő ekkor felajánlotta, ha a könyvtár költségvetéséből el tud különíteni valamennyi pénzt klíma beszerelésére, ő a képviselői alapjából kipótolja a hiányzó részt. Az összefogás eredményeként sikerült megvásárolni és beszerelni a légkondicionálót.Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója is megtanácskozta a gazdasági vezetővel a lehetőségeket. Mint fogalmazott, ahhoz, hogy korszerű könyvtár teremtődjön, az ide látogatók komfortérzetéről sem szabad megfeledkezni. Hogy nyugodtan tudjanak olvasni, tanulni, internetezni az ide betérő gyerekek és felnőttek, a klímaberendezésre feltétlenül szükség volt. Rózsavölgyi József elmesélte, hogyan született meg a légkondicionáló beépítésének gondolata, majd a könyvtár igazgatónőjével kötött megállapodás. Noha a könyvtárnak nem volt pénze erre a beruházásra, 50 ezer forintot mégis sikerült összeszednie. Rózsavölgyi a hiányzó részt a képviselői alapjából kipótolta. A döntést megelőzően azonban összehívta a részönkormányzat tagjait, hogy megtanácskozzák, mire kell leginkább a pénz. Egyöntetűen mindenki a légkondira szavazott, hogy biztosíthassák a gyerekek és a könyvtárba látogatók számára a megfelelő körülményeket. Egy hónap alatt felkerült a falra a klímaberendezés, a szabadságolások és a nyári szünet után most az iskolai tanév megkezdése alkalmasnak bizonyult arra, hogy átadják a szőregieknek a klimatizált könyvtárat. E nélkül ugyanis egy zárt helyiség ma már szinte használhatatlan, fogalmazott a képviselő. A helyi iskola igazgatója, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna örömmel fogadta, hogy a légkondicionáló beszerelésével komfortosabbá vált a könyvtár, hiszen nagyon sokat járnak ide a gyerekek napközis és tanórai foglalkozásokra. A könyvtáros, Rita is sok előadást szervez nekik, amivel az oktatás is színesedik. Az alkalmi kis ünnepséget a 4. B osztály tanulóinak műsoros összeállítása zárta.

Könyv Szőregről

Az egybegyűlteknek Rózsavölgyi bejelentette, felkérte Péter Lászlót és Miklós Pétert, írjanak egy Szőregről szóló könyvet. Nem kifejezetten történeti vagy művelődéstörténeti műre gondolt, hanem ismeretterjesztő kiadványra, amely a történeti áttekintő rész mellett az elmúlt évek, évtizedek történéseiről is tanúságot tesz. Olyan gyerekeknek és felnőtteknek szólna ez a kiadvány, hangsúlyozta Miklós Péter, akik alapszinten meg szeretnének ismerkedni Szőreggel. A könyv jövő év tavaszára, nyarára készülne el, és remélhetőleg a 2012-es könyvhét alkalmából a klimatizált könyvtárteremben mutatnák be a szőregieknek és az érdeklődőknek. A kiadvány második része aktuális helyzetet bemutató körképből állna, amely valószínűleg interjúfüzér lenne olyan szőregiekkel, akik napjainkban is formálják a település arculatát. „A képviselő úrral és Péter Laci bácsival egyeztetve szeretnénk ezt megvalósítani, hogy mindenkinek az iskolától, a könyvtárlátogatókon át, Önökkel bezárólag mindenkinek az épülésére szolgáljon” - fejezte be Miklós Péter. http://www.youtube.com/watch?v=F3zDQOjaTIM

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.