Közélet

Kakas főtt a dorozsmai bográcsokban + FOTÓK

Kakas főtt a dorozsmai bográcsokban + FOTÓK

2011. szeptember 17., szombat
Kakas főtt a dorozsmai bográcsokban + FOTÓK

Huszonöt bográcsban rotyogott az ízletes kakaspörkölt szombaton délután a dorozsmai Faragó téren, ahol a főzőverseny mellett ifjúsági labdarúgó-bajnokságot is rendeztek.

Még az 1990-es évek elején

Takács Mihály

és barátai invitálták évről-évre a kiskundorozsmai Faragó térre a környékbelieket egy közös főzőcskézésre. Ezt a családi programot karolta fel

Mihálffy Béla

fideszes önkormányzati képviselő, ő biztosította például a kakashúst is az ez alkalommal már versennyé bővült,

Lukovics János

segítségével megvalósult rendezvényen. A közelmúltban megújult Faragó tér azonban nem csupán a főzőcskéző baráti társaságokkal telt meg, ugyanis hat, főként helybéliekből álló csapat nevezett a meghirdetett ifjúsági focitornára. A téren lévő pálya megszépült, a részönkormányzati keretből új labdafogó hálót helyeztek ki, a játszótér egy új hintával gazdagodott, míg a környéket a Környezetgazdálkodási Kft. dorozsmai kirendeltségének a munkatársai tették rendbe. „Körülbelül két óra alatt készül el a kakaspörkölt, hagyományos fűszerezést használok, így például paradicsomot is paprikát is teszek bele” – árulta el

Petrov Lászlóné Piroska

. Férjével rendszerese járnak városrészi rendezvényekre, és szívesen főznek ismerőseiknek. Mint megtudtuk, annyian szeretnék idén is az ő főztjüket megkóstolni, hogy három bográcsban készítenek kakaspörköltet. Piroska állítja, az ő főztjük lett a legfinomabb tavaly is, s bár nem ők nyertek, ahogy mondta, a „bográcsot is kinyalták” a vendégek, ami bizonyítja, hogy igen ízletes volt az étel. Megtudtuk, hogy a dorozsmai asszonyok otthon is készültek a rendezvényre, míg a téren a pörkölt készült, addig a baráti társaságok más tagjai otthon sütötték a süteményeket.

Kotroczó János

is másfél-két órát saccolt a pörkölt elkészülésének. Elmondta, látszik, hogy körülbelül egy éves háztáji kakashúst kaptak. Ő is a hagyományos fűszerezés híve, mint mondta, abban nem lehet csalódni, és mindenképpen ízletes lesz a végeredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.